Βιντεοθήκη Διεθνή Κοινωνία Πολιτική

Κούβα: Ο λαός ξεχύνεται στους δρόμους για την υπεράσπιση της Επανάστασης και του Σοσιαλισμού (βίντεο)

Ο λαός της Κούβας ξεχύθηκε στους δρόμους για να υπερασπιστεί την Επανάστασή του! Χιλιάδες Κουβανοί βροντοφωνάζουν στην Αβάνα “δεν θα επιτρέψουμε κανείς να έρθει να μας χειραγωγήσει, εδώ υπάρχει ένας λαός ευφυής και αξιοπρεπής”. 

Την ώρα που η ιμπεριαλιστική προπαγάνδα βαφτίζει φωτογραφίες από την… Αίγυπτο του 2011, από την… Νικαράγουα το 2018 και από τους πανηγυρισμούς στο Μπουένος Αιρες των Αργεντινών για την κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα (!) σαν… “αντικυβερνητικές διαδηλώσεις”, ο κουβανικός λαός  ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας και διαδηλώνει στους δρόμους υπερασπιζόμενος τον σοσιαλισμό και την ανεξαρτησία του.

Εικόνες όπως αυτές καταγράφηκαν χτες στην Αβάνα. αλλά δεν έτυχαν της… προσοχής των διεθνών ΜΜΕ

Αυτή είναι η απάντηση του λαού της Κούβας στα ψεύδη και στην προπαγάνδα περί “δικτατορίας”.

Στο μήνυμά του ο πρόεδρος της χώρας, Μιγκέλ Ντίας Κανέλ, με ανάρτησή του στο τουίτερ, σημειώνει:

Εξοργίζει, προσβάλλει, προκαλεί θλίψη το παράλογο αφήγημα που προσπαθούν να επιβάλουν για την Κούβα. Ούτε δολοφονημένοι, ούτε αγνοούμενοι. Η τελευταία κουβανική δικτατορία ανατράπηκε το 1959. Το μίσος δε ζει εδώ. Είμαστε επικράτεια της ειρήνης.

Οι χτεσινές διαδηλώσεις υποστήριξης της Επανάστασης και του σοσιαλισμού στην Κούβα είναι συνέχεια των επίσης μεγάλων συγκεντρώσεων υποστίξης της Επανάστασης των προηγούμενων ημερών: ***

(Επισκέψεις: 5.197 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend