Ο Βαγγέλης Κορακάκης στο Μουσικό Καφενείο «στου Στράτου»

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο από 20 Νοεμβρίου 2015

ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ Χωρίς κατηγορία • 24 Νοεμβρίου 2015

Γιατί το Λαϊκό Τραγούδι Συνεχίζει το Δρόμο του

Ο Βαγγέλης Κορακάκης, αυθεντικός δημιουργός του νέου ελληνικού λαϊκού τραγουδιού και πιστός συνεχιστής των μεγάλων δημιουργών επιστρέφει στο μουσικό καφενείο «στου Στράτου» για όλα τα Παρασκευοσάββατα του χειμώνα.

final low afisa stratos

Ο πηγαίος λαϊκός συνθέτης, τραγούδια του οποίου έχουν ερμηνεύσει ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Κατερίνα Κούκα, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Αντώνης Καλογιάννης, η Πόλυ Πάνου, ο Κώστας Μάντζιος, η Αφεντούλα Ραζέλη κ.ά. μαζί με τους πολύτιμους συνεργάτες του, το Βασίλη Κορακάκη, στο μπουζούκι και στο τραγούδι, την εξαίρετη τραγουδίστρια Ανατολή Μαργιόλα, τον Αλέξανδρο Καμπουράκη στο ακορντεόν, τον Γιώργο Φουντούκο και τον Αντώνη Ξηντάρη στις κιθάρες, μας προσκαλούν σε ένα αυθεντικό λαϊκό γλέντι γεμάτο με τις επιτυχίες του Βαγγέλη Κορακάκη όπως το Πρώτο φθινόπωρο Λαύριο, Μάνα που ζω, Το ποτηράκι της καρδιάς, Η αλήθεια, Στη σκέψη της τρελής και άλλα πολλά, μαζί με αξεπέραστα τραγούδια των μεγάλων μας δημιουργών.

Ο Βαγγέλης Κορακάκης, μας φέρνει πιο κοντά με ένα ζεστό και ανθρώπινο τρόπο διασκέδασης, μέσα από τραγούδια που έχουμε όλοι αγαπήσει. Μουσική που έρχεται βαθιά από τις ρίζες της ελληνικής παράδοσης, ρεμπέτικες μελωδίες και διαχρονικές αξίες συνθέτουν το μαγικό σκηνικό για όλα τα Παρασκευοσάββατα του χειμώνα, στο μουσικό καφενείο «στου Στράτου».

Σ’ αυτό το λιμάνι σ’ αυτό το μουράγιο

Μικρό το ξωκλήσι μικρός ο σταυρός.

«Λιμάνι του κόσμου η Ελλάδα από τότε που αντίκρισε το φως της δημιουργίας του κόσμου».

«Δύσκολη η μοίρα των ανθρώπων μέσα στους αιώνες και τις περισσότερες φορές άδικη. Μια θεϊκή δύναμη τους έδινε κουράγιο να συνεχίσουν τον αγώνα για επιβίωση, ζητώντας την αποκατάσταση των ονείρων τους , μέχρι που έφτασε η σπορά στις μέρες μας και στα χρόνια που θα έρθουν.

«Αυτοί σιγοψιθύρισαν στις ερημιές το πόνο και τη προσμονή που έγινε τραγούδι, χορός, γλέντι και ανάσταση της ελπίδας για τη ζωή. Κάπως έτσι ταξιδεύει το καράβι με φουρτούνες με γαλήνη και με αγωνία για τη δικαίωση. Ένα δίπολο ο τόπος μας ανατολής και δύσης κρατώντας γερά το σχοινί για να μη γείρει ούτε από τη μία ούτε από την άλλη μεριά. (Η Ελλάδα ζει από τα μικρά θαύματα) έτσι λέει ο ποιητής.

«Έτσι και το λαϊκό μας τραγούδι ίσως το μεγαλύτερο από τα μικρά θαύματα, ένωσε τη ρίζα μας και έγινε τραγούδι όλων μας. Μαγικό το περιβόλι του, με αριστουργήματα μουσικής και στίχου που θα την έλεγα (λαϊκή ποίηση υψίστου βαθμού). Μια αλυσίδα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα η μουσική μας, που έναν από τους πιο γερούς κρίκους έβαλε ο Μάρκος Βαμβακάρης, μέχρι που έφτασε στη μελοποιημένη ποίηση συνοδευόμενη από το μαγικό όργανο ( το μπουζούκι). Με μάγεψε το τραγούδι αυτό. Το αγάπησα από την πρώτη στιγμή, τότε που είδα ένα μπουζούκι σε μια σούστα ενός παλιατζή στην Καισαριανή κάπου το 1965. Τώρα το αγαπώ περισσότερο». Βαγγέλης Κορακάκης

Μουσικό Καφενείο «στου Στράτου»
Φωκίωνος Νέγρη 57, Κυψέλη.
Ελάχιστη κατανάλωση 12 €
τηλ κρατήσεων: 210 86 28 187

Ετικέττες: , , ,

Διαφήμιση

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email