Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Κολωνός: Κινητοποίηση για ολόπλευρη στήριξη στα παιδιά θύματα

Την «κοινωνία της εκμετάλλευσης», η οποία «γεννάει τέρατα» κατήγγειλαν το απόγευμα της Πέμπτης, με αφορμή το φρικιαστικό έγκλημα του κατ’..

Την «κοινωνία της εκμετάλλευσης», η οποία «γεννάει τέρατα» κατήγγειλαν το απόγευμα της Πέμπτης, με αφορμή το φρικιαστικό έγκλημα του κατ’ εξακολούθηση βιασμού και εκπόρνευσης του 12χρονου κοριτσιού, η Ομάδα Σεπολίων – Κολωνού της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας και ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αναγέννηση», απαιτώντας παράλληλα στήριξη και προστασία κάθε παιδιού.

Με την κινητοποίηση που κάλεσε η Ομάδα Γυναικών, στη γειτονιά που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της επικαιρότητας λόγω των φριχτών καταγγελιών, δεκάδες κάτοικοι της περιοχής απαίτησαν ολόπλευρη στήριξη και προστασία των παιδιών που πέφτουν θύματα της νοσηρής κατάστασης που διαμορφώνουν μια σειρά παράγοντες.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση έξω από το κατάστημα του καθ’ ομολογία βιαστή της 12χρονης και ολοκληρώθηκε με πορεία που κατέληξε στο μετρό των Σεπολίων.

«Δωρεάν δομές για μας και τα παιδιά μας, του κράτους υποχρέωση κι εμάς δικαίωμά μας», φώναξαν. Συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες τους, οι φορείς κάλεσαν σε νέα κινητοποίηση το Σάββατο 15 Οκτώβρη, στις 11.30 το πρωί, στο ίδιο σημείο (Ξανθίππης και Δράμας).

 
 

Οι υποθέσεις βιασμών και σεξουαλικής κακοποίησης «αποκαλύπτουν την παντελή έλλειψη φροντίδας και πρόνοιας για την προστασία και στήριξη των παιδιών», τονίζει η Ομάδα της ΟΓΕ στην ανακοίνωση που μοίρασε στην παρέμβαση. «Αποτελούν την άλλη όψη της βίας της εκμεταλλευτικής κοινωνίας που ζούμε, με τις σάπιες και αρρωστημένες αξίες της, την εγκληματικότητα που αντιμετωπίζει μέχρι και τα παιδιά ως πηγή κέρδους, τη φτώχεια που ολοένα και αγγίζει περισσότερες οικογένειες», προσθέτει.

«Είμαστε εδώ για να απαιτήσουμε την προστασία των παιδιών και των γυναικών που είναι θύματα αυτής της βίας», τόνισε μιλώντας στους συγκεντρωμένους η πρόεδρος της ΟΓΕ, Χριστίνα Σκαλούμπακα. Αναφέρθηκε αναλυτικά στα αιτήματα της Ομοσπονδίας για την ενίσχυση των δημοσίων και δωρεάν υπηρεσιών για την προστασία των παιδιών.

Την οργή και την αγανάκτηση που έχει προκαλέσει αυτή η αποτρόπαια υπόθεση μετέφερε και ο πρόεδρος του Συλλόγου «Αναγέννηση», Θεοδόσης Μπενάτος«Είμαστε εδώ με σφιγμένο το στομάχι, προσπαθούμε όμως να έχουμε κρύο τον νου και ζέστη την καρδιά μας για το θύμα», τόνισε. Στην κατεύθυνση αυτή, κάλεσε «κάθε κενό που αφήνει η ανεπάρκεια και απροθυμία του κράτους» να γεμίσει με όνειρα, με διεκδικήσεις, με αιτήματα για τα δικαιώματα, τις ανάγκες, τη ζωή που αξίζει σε κάθε παιδί και την οικογένειά του.

 

Η ΟΓΕ και η Ομάδα Σεπολίων – Κολωνού απαιτούν την ολόπλευρη κοινωνική προστασία του 12χρονου κοριτσιού, τη διερεύνηση της έκτασης του εγκλήματος, τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των εμπλεκόμενων και την τιμωρία των ενόχων με τις ανώτατες ποινές.

Διεκδικούν: Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία δωρεάν κρατικών κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών που θα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες για πρόληψη του φαινομένου της βίας κατά των παιδιών και των γυναικών, για στη στήριξη τους, με την άμεση και πλήρη στελέχωση τους από εξειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία, χωρίς καμία εμπλοκή ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ.

Μέτρα στήριξης των ανέργων γυναικών (επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις), των γυναικών από μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες. Μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, κατοχυρωμένους από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ενημερωτικά προγράμματα σε σχολεία και σχολές από επιστημονικούς κρατικούς φορείς για τη βία και τη σεξουαλική παρενόχληση.

Πηγή: 902.gr

Σχετικά θέματα

Απόψεις