Διεθνή

Κολομβία: Νέες μεγάλες διαδηλώσεις

Για 34η μέρα συνεχίζονται την Τετάρτη σε πολλές πόλεις της Κολομβίας οι λαϊκές διαμαρτυρίες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τη φονική καταστολή της κυβέρνησης του Ιβάν Ντούκε.

Η Εθνική Επιτροπή Απεργίας, που συγκροτούν εκατοντάδες εργατικές, αγροτικές, νεολαιίστικες και ιθαγένικες οργανώσεις, έχει εξαγγείλει για σήμερα νέες μεγάλες κινητοποιήσεις για να πιέσει την κυβέρνηση να αποσύρει τον στρατό από τις πόλεις και να ξεκινήσει ο διάλογος πάνω στα βασικά αιτήματα. Την ίδια ώρα σε τοπικό επίπεδο γίνονται συναντήσεις των οργανώσεων με τις τοπικές αρχές και σε ορισμένες περιπτώσεις γίνεται άρση των αποκλεισμών εθνικών οδών, μορφή λαϊκής διαμαρτυρίας που η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως πρόσχημα για την ένταση της καταστολής.

Πάντως, και τα ξημερώματα χτες αναφέρθηκαν δολοφονίες δύο νέων στην Κάλι, επίκεντρο των διαδηλώσεων, που χτυπήθηκαν από ενόπλους με πολιτικά, όπως συνηθίζουν να δρουν κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί. Με τον ίδιο τρόπο χτυπήθηκε και ένας 22χρονος στην πόλη Πουτουμάγιο, που υπέκυψε έχοντας τραυματιστεί την Κυριακή.

Από τις 28 Απρίλη οι δολοφονημένοι διαδηλωτές ξεπερνάνε τους 70.

(Επισκέψεις: 100 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend