Πολιτική

ΚΝΕ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπ. Εργασίας ενάντια στην εργασία ανηλίκων

Σε εξέλιξη βρίσκεται η παράσταση διαμαρτυρίας της ΚΝΕ στο υπουργείο Εργασίας, ενάντια στην πρόθεση της κυβέρνησης να στείλει ανήλικα παιδιά, που διαβιούν σε δομές φροντίδας ανηλίκων, στη δούλεψη των μεγαλοξενοδόχων.

«Ανήλικη εργασία και κάτεργα παντού, αυτή είναι η ανάπτυξη του καπιταλισμού», γράφει το πανό που έχουν ξεδιπλώσει τα μέλη της ΚΝΕ στην είσοδο του υπουργείου. «Στέλνετε ανήλικα βορά στ’ αφεντικά – Κανένας νέος στη σύγχρονη σκλαβιά», «Κάνετε τις δομές φροντίδας ανηλίκων γραφείο θηραμάτων για τα στόματα των λύκων», «Σύγχρονη σκλαβιά για το καλό του τουρισμού, άλλο ένα θαύμα του καπιταλισμού»,  «16 χρονών σε στέλνουν για δουλειά, όλα για τα κέρδη και τα αφεντικά» «Από τα 16 σε ξενοδοχείο, σε λίγο θα δουλεύουμε από το νηπιαγωγείο», «Μόρφωση – εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, κανένας νέος στη σύγχρονη σκλαβιά», είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούγονται.

«Δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε! Σκλάβος τον 21ο αιώνα δεν θα γίνει κανένας νέος, καμία νέα. Η αηδία και η οργή που νιώθουμε για τη σαπίλα του συστήματος της εκμετάλλευσης μπορούν και πρέπει να γίνουν δύναμη ανατροπής!», αναφέρει η ΚΝΕ στην καταγγελία της.

(Επισκέψεις: 146 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend