Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

ΚΚΕ-ΚΝΕ στην Πάτρα: Συλλαλητήριο την Παρασκευή 4 Ιούνη ενάντια στην έλευση του πρέσβη των ΗΠΑ

Οι Οργανώσεις Αχαΐας και Πανεπιστημίου Πατρών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καταγγέλλουν την παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρυ Πάιατ,..

Οι Οργανώσεις Αχαΐας και Πανεπιστημίου Πατρών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καταγγέλλουν την παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρυ Πάιατ, στο συνέδριο που διοργανώνει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», από κοινού με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 3-5 Ιούνη και δηλώνουν πως ο Αμερικανός πρέσβης είναι ανεπιθύμητος στην Πάτρα. Ο Πάιατ θα συμμετάσχει σε συζήτηση στο πλαίσιο του συνεδρίου το μεσημέρι της Παρασκευής 4 Ιούνη.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλούν τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία του Νομού να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση και το συλλαλητήριο την Παρασκευή 4 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ. στην πλ. Γεωργίου, ενάντια στη συμμετοχή του πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρυ Πάιατ, στο συνέδριο που οργανώνει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», από κοινού με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, καλούν οι Οργανώσεις Αχαΐας και Πανεπιστημίου Πατρών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Στη συγκέντρωση, θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Αχαΐας.

«Διαδηλώνουμε μαζικά ενάντια στην παρουσία του πρεσβευτή των δολοφόνων ιμπεριαλιστών που έχουν αιματοκυλήσει ολόκληρη την υφήλιο για τα συμφέροντα των μονοπωλίων τους, αυτών που ο λαός μας έχει καταδικάσει στη συνείδησή του ως φονιάδες των λαών» αναφέρουν χαρακτηριστικά και υπογραμμίζουν πως «ο λαός της πόλης πρέπει να δυναμώσει τον αγώνα του» για:

  • Αποδέσμευση της χώρας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
  • Να κλείσουν όλες οι βάσεις και η Σούδα.
  • Όχι πυρηνικά στον Άραξο.
  • Καμιά νομιμοποίηση της παρουσίας των διεθνών εγκληματιών των λαών στην περιοχή μας. 

«Είναι ανεπιθύμητος ο Πάιατ για όλους τους εργάτες, το λαό της περιοχής μας, τη νεολαία. Να μην τολμήσει να πατήσει το πόδι του» καταλήγει η ανακοίνωση – κάλεσμα.

Οι Οργανώσεις ΚΚΕ – ΚΝΕ στην Πάτρα  

Σε ανακοίνωσή τους οι Οργανώσεις ΚΚΕ – ΚΝΕ στην Πάτρα  αναφέρουν:

Ανεπιθύμητη η παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ στην Πάτρα!

 «Η εφημερίδα “Πελοπόννησος”, από κοινού με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με κεντρικούς χορηγούς και υποστηρικτές μεγαλοεπιχειρηματικούς ομίλους, με τη συμμετοχή στελεχών της κυβέρνησης της ΝΔ, τραπεζών, πανεπιστημίων, περιφερειακών αρχών, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, διεθνών συμμάχων τους κ.ά., οργανώνουν και πάλι συνέδριο αυτές τις μέρες, στην Πάτρα.

Ο προβληματισμός τους, κοινός για όλους, ένας και μοναδικός: Οι προτεραιότητες του κεφαλαίου και η κερδοφορία τους σε περίοδο κρίσης και μετά την πανδημία, για την περιοχή μας, αλλά και με “διεθνή προσανατολισμό”. Τίποτε καλό δεν έχει να περιμένει, απ’ αυτά, η εργατική-λαϊκή οικογένεια της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδας, το αντίθετο μάλιστα, καθώς όλοι αυτοί, οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι, έχουν “ράμματα για την γούνα” των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων, όπως λέει και η πείρα και επεξεργάζονται το πώς θα πληρώσει και θα ξαναπληρώσει ο λαός τα σπασμένα τους.

Μεταξύ, όμως, των άλλων που καλούν να δώσει κι αυτός τα “φώτα του”, είναι, για άλλη μια φορά, ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρυ Πάιατ.

Πρόκειται για τον πρεσβευτή των δολοφόνων ιμπεριαλιστών που έχουν αιματοκυλήσει ολόκληρη την υφήλιο για τα συμφέροντα των μονοπωλίων τους, αυτών που ο λαός μας έχει καταδικάσει στη συνείδησή του ως φονιάδες των λαών, αυτών που αντιμετωπίζουν τους λαούς, μαζί και το δικό μας, ως κρέας για τα κανόνια τους!

Η παρουσία του Πάιατ είναι ανεπιθύμητη στην Πάτρα. Ο λαός της πόλης πρέπει να δυναμώσει τον αγώνα για να αποδεσμευτεί η χώρα μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να κλείσουν όλες οι βάσεις και η Σούδα. ΟΧΙ πυρηνικά στον Άραξο.

Η εργατική τάξη της περιοχής μας, η νεολαία μας, οι άνθρωποι του μόχθου δεν πρόκειται να ξεχάσουν ότι:

Για τα κέρδη των αμερικανικών μονοπωλίων και τους ανταγωνισμούς τους με ομίλους άλλων κρατών, η Ανατολική Μεσόγειος, τα Βαλκάνια, η Μέση Ανατολή, η γειτονιά μας δηλαδή, θυμίζει πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί.

Με τις “πλάτες” ΗΠΑ-ΕΕ εξελίσσεται νέα σφαγή στην Παλαιστίνη στηρίζοντας το κράτος – δολοφόνο, σκοτώνοντας παιδιά και αμάχους δεκαετίες τώρα στην κατεχόμενη από τις ισραηλινές δυνάμεις Παλαιστίνη.

Δεν έχουν περάσει δα και αιώνες από το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας με την ωμή παρέμβαση ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Δεν έχουμε σβήσει από τη μνήμη το ρόλο των ΗΠΑ στην επτάχρονη δικτατορία στη χώρα μας, στην τουρκική εισβολή και κατοχή μεγάλου μέρους της Κύπρου που ακόμα καλά κρατεί.

Αποτελεί πρόκληση για την ιστορία του λαού μας η παρουσία του Πάιατ και των ιμπεριαλιστών στο χώρο της “Achaia Clauss”, όπου στρατοπέδευσε τμήμα του 12ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ κατά τις μέρες μάχης το 1944 για την απελευθέρωση της Πάτρας από τους Γερμανούς κατακτητές!

Απαιτούμε να μην τους δοθεί ο χώρος από τους διαχειριστές της “Achaia Clauss”.

Καμιά νομιμοποίηση της παρουσίας των διεθνών εγκληματιών των λαών στην περιοχή μας!

Είναι ανεπιθύμητος ο Πάιατ για όλους τους εργάτες, τον λαό της περιοχής μας, τη νεολαία. Να μην τολμήσει να πατήσει το πόδι του.

Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία του Νομού μας να πάρουν μαζικά μέρος στη διαδήλωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 4 Ιούνη, μέρα παρουσίας του πρεσβευτή των ΗΠΑ στο συνέδριο.

Έξω οι φονιάδες των λαών από την πόλη μας!!!».

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις