Πολιτική

ΚΚΕ: Φακελώνουν το λαό μέσω των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ

«Οι συγκεκριμένες πρακτικές παρακολούθησης αποτελούν κρίκο σε μία μεγάλη αλυσίδα αντιδραστικών νόμων, μέτρων περιστολής των δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών, κατευθύνσεων της ΕΕ κλπ., που υλοποιούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, για να επιβάλουν “σιγή νεκροταφείου”, για να υλοποιείται “διά πυρός και σιδήρου” η αντιλαϊκή πολιτική», σημειώνει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε σχόλιο για το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» για παρακολουθήσεις πολιτών.

Συγκεκριμένα το ΚΚΕ αναφέρει:

«Με αφορμή το δημοσίευμα της “Εφημερίδας των Συντακτών” για περιστατικά παρακολουθήσεων πολιτών από την ΕΥΠ, το οποίο δεν διαψεύδει η κυβέρνηση της ΝΔ, έρχεται ξανά στην επικαιρότητα το σοβαρό ζήτημα του φακελώματος του λαού από τις κυβερνήσεις και το κράτος, για το οποίο το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν πως η παρακολούθηση και καταγραφή προσωπικών δεδομένων, ειδικά της ιδεολογίας, της κοινωνικής και πολιτικής δράσης, αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, ενώ σ’ αυτή την κατεύθυνση αξιοποιήθηκε και η πανδημία.

Όσα έρχονται στο φως είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, ενώ τα περισσότερα περιστατικά στη συνέχεια “κουκουλώνονται”, όπως έγινε με τα πολλαπλά κρούσματα υποκλοπών στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, για τα οποία ακόμα δεν έχουν αποκαλυφθεί και τιμωρηθεί οι υπαίτιοι.

Οι συγκεκριμένες πρακτικές παρακολούθησης αποτελούν κρίκο σε μία μεγάλη αλυσίδα αντιδραστικών νόμων, μέτρων περιστολής των δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών, κατευθύνσεων της ΕΕ κλπ., που υλοποιούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, για να επιβάλουν “σιγή νεκροταφείου”, για να υλοποιείται “διά πυρός και σιδήρου” η αντιλαϊκή πολιτική.

Ο λαός δεν πρέπει να συμβιβαστεί με αυτή την πολιτική, αλλά ούτε και με τα κάθε φορά προσχήματα που αξιοποιούνται για την επιβολή της, να θέσει στην προμετωπίδα των αγώνων του την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών».

Σημειώνουμε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχτηκε με έμμεσο τρόπο τις παρακολουθήσεις πολιτών, που συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις κατά των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία αλλά και ανθρώπων που εμπλέκονται στο προσφυγικό. Συγκεκριμένα ο Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς τις αποκαλύψεις, επισημαίνοντας «το πολύ σημαντικό, σπουδαίο έργο – ρόλο με πολύ μεγάλη επάρκεια» που επιτελεί η ΕΥΠ και κάνοντας ειδική αναφορά σε απειλές που πλέον έχουν πιο «υβριδικά χαρακτηριστικά» σε σχέση με το παρελθόν. 

(Επισκέψεις: 1.901 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend