Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Κινητοποίηση τη Δευτέρα στις 13:00 στο Δημαρχείο Αθήνας για τη πτώση σοβάδων στο 149ο Δημοτικό Σχολείο

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Παρθενώνας» προχωρεί σε κήρυξη στάσεων εργασίας και συμμετοχή στην κινητοποίηση του Συλλόγου Γονέων του 149ου ΔΣΑ στο Δήμο της Αθήνας τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου στις 13:00 – στη συγκέντρωση καλεί και η Ένωση Γονέων της 3ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Παρθενώνας» προχωρεί σε κήρυξη στάσεων εργασίας και συμμετοχή στην κινητοποίηση στο Δήμο της Αθήνας τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου στις 13:00. Στ5ην Ανακοίνωση του Συλλόγου σημειώνεται:

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

πριν από λίγη ώρα, είχαμε πτώση σοβάδων στο 149ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών. Το ατύχημα συνέβη σε ώρα διαλείμματος και τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά, τρεις μαθητές.

Στο ίδιο έργο θεατές για ακόμη μια χρονιά! 

Μάθημα σε γερασμένα και ασυντήρητα ή κακοσυντηρημένα κτίρια! Μάθημα με την ανασφάλεια πότε θα συμβεί το επόμενο περιστατικό, αν θα βρέξει, αν θα γίνει σεισμός!

Σχολεία στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας, που ο Δήμος Αθηναίων δε βρίσκει χρήματα να τα φτιάξει, να χτίσει νέα, να μη στοιβάζει τα νήπια και τα προνήπια σε κοντέινερ, όταν την ίδια στιγμή εξασφαλίζει με διαδικασίες fast truck ό,τι χρειάζεται για να προχωρήσει στην ανάπλαση του Βοτανικού!

Κάθε μέρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με την πολιτική κόστους- οφέλους και ζούμε στο πετσί μας την παραδοχή ότι οι ζωές μας δεν έχουν καμία αξία για την κυβέρνηση, τη Δημοτική Αρχή, την Περιφέρεια!

Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες ότι με ευθύνη του Δήμου Αθηναίων, το 2018 χάθηκε οικόπεδο που προοριζόταν για ανέγερση νέου διδακτηρίου για το 149ο Δημοτικό Σχολείο. Σήμερα, στη θέση του οικοπέδου λειτουργεί πλυντήριο αυτοκινήτων και έχουμε τραυματισμένους μαθητές…

Επιπλέον, το 2019 στον τελευταίο υγειονομικό έλεγχο προέκυψαν τα εξής:

— Ακατάλληλα αποχωρητήρια με κατασκευαστικά προβλήματα και χωρίς βρύσες στους προθαλάμους, ενώ το ένα βρίσκεται κάτω από κλιμακοστάσιο.

— Πόρτες με οξειδώσεις που χρήζουν αντικατάστασης.

Ο Σύλλογός μας θα συμμετέχει στη σύσκεψη της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, με θέμα τα κτιριακά προβλήματα των Σχολείων μας και σε συντονισμό με Εκπαιδευτικά Σωματεία, Ενώσεις Γονέων, συναδέλφους και γονείς και κηδεμόνες θα ριχτούμε στη μάχη για να διεκδικήσουμε, το Σχολείο και τη μόρφωση που αξίζουν σε εμάς και τα παιδιά μας!

Απαιτούμε:

  • Άμεσο έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν το κτίριο είναι ασφαλές για μαθητές, μαθήτριες και συναδέλφους
  • Δέσμευση του Δήμου Αθηναίων για ανέγερση νέου διδακτηρίου στο άμεσο μέλλον σε οικόπεδο ή χώρο ορισμένο

Ο Σύλλογος, προκηρύσσει Στάση Εργασίας 1 ή 2 τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος και 2 ή 3 ή 4 ή 5 ώρες στο πρόγραμμα του Διευρυμένου Ολοήμερου». 

 

Η Ένωση Γονέων της 3ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας

 

Στην κινητοποίηση του συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ «Ο Παρθενώνας» και του Συλλόγου Γονέων του 149ου ΔΣΑ, με αφορμή την πτώση σοβάδων στο σχολείο, καλεί η Ένωση Γονέων της 3ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας και σε σχετική ανακοίνωσή της σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Όταν ξοδεύει κανείς εκατομμύρια για τον “Μεγάλο Περίπατο” και το Θέατρο του Λυκαβηττού και δεν επενδύει, πρωτίστως, στην ασφάλεια των παιδιών μας αλλά και των εκπαιδευτικών, εντός του σχολικού χώρου, έχει ως αποτέλεσμα το ατύχημα από την πτώση σοβάδων, που συνέβη σήμερα στο 149ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, με τρεις ελαφρά – ευτυχώς – τραυματισμένους μαθητές. Ανάλογο περιστατικό στο συγκεκριμένο σχολείο, με πτώση σοβάδων στην αίθουσα των δασκάλων – χωρίς τραυματισμούς – είχαμε και το 2012…

Στο 76ο Δημοτικό Σχολείο είχαμε πτώση σοβάδων μέσα στο σχολείο το 2017 και πτώση μπετόν στην είσοδό του το 2018. Το 2022 είχαμε πτώση μπετόν στην αυλή του 73ου Δημοτικού. Το 2022 είχαμε πτώση φωτιστικού στο 49ο Νηπιαγωγείο, όσο για τα προβλήματα στα κτίρια του 9ου Γυμνασίου & 9ου ΓΕΛ… Τα περιστατικά κακής συντήρησης δεν έχουν τέλος, σε όλα τα σχολεία της Αθήνας».

Και με δεδομένα τα παραπάνω προσθέτει:

«Ρωτάμε: Ως πότε θα συνεχιστεί ο εμπαιγμός των γονέων και των εκπαιδευτικών; Ως πότε θα τρέμουμε κάθε φορά που στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο; Πού αρχίζει και πού τελειώνει η “αριστεία” που δήμου και της κυβέρνησης;

Απαιτούμε: Άμεσο έλεγχο και αποκατάσταση των ζημιών στο 149ο Δημοτικό Σχολείο. Άμεση εξεύρεση νέου οικοπέδου για ανέγερση σύγχρονου σχολικού κτηρίου.

Διεκδικούμε: Ελεγχο από μηχανικούς σε όλα τα σχολεία, κτίρια ασφαλή για τα παιδιά μας, αύξηση της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών, πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας, τραπεζοκόμων, νοσηλευτών και σχολικών φυλάκων».

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις