Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Κινητοποίηση στο υπουργείο Αμυνας ενάντια στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση που διοργάνωσε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις για να..

Ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση που διοργάνωσε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις για να εκφραστεί η αντίθεση στις επικίνδυνες αποφάσεις του ΝΑΤΟ στη σύνοδο κορυφής της Μαδρίτης.

Στο κάλεσμά της η Επιτροπή Αγώνα καταγγέλλει «τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωατλαντισμού, που εδώ και χρόνια προσδένουν τη χώρα μας όλο και πιο στενά στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, μετατρέποντάς την σε πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα τον λαό μας σε στόχο αντιποίνων». Καταδικάζει «τις επιθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία και την κυβερνητική απόφαση να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην Ομάδα Μάχης του ΝΑΤΟ στη Βουλγαρία».

Απευθύνει κάλεσμα ενίσχυσης του αγώνα για την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της πολιτικής της εμπλοκής: «Να δυναμώσει αποφασιστικά η πάλη ενάντια στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, για να κλείσουν και να ξεκουμπιστούν όλες οι ξένες βάσεις! Να μη σταλεί κανένας φαντάρος, υπαξιωματικός, αξιωματικός και πολεμικό υλικό σε αποστολές εκτός συνόρων!».

Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής είναι βουτηγμένες για τα καλά στο αίμα των λαών!

Στην ομιλία του, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο Γιάννης Αναγνώστου, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, ανέφερε τα εξής: 

«Συναγωνιστές – συναγωνίστριες,

Θα μας βρίσκουν παντού μπροστά τους, δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια να παρακολουθούμε τις εξελίξεις που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων και όλων των λαών. Γιατί αυτό είναι το ΝΑΤΟ, αυτό σημαίνει και η Σύνοδος Κορυφής που πραγματοποιείται στη Μαδρίτη: Ακόμη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμοκάπηλα σχέδιά τους, νέα δεινά για τους λαούς. Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής είναι βουτηγμένες για τα καλά στο αίμα των λαών! Πρέπει να σημάνουν συναγερμό! Να κλιμακωθεί μαζικά και αποφασιστικά η πάλη ενάντιά τους, ενάντια στον δολοφονικό οργανισμό του ΝΑΤΟ!

Οι επικίνδυνες αυτές αποφάσεις που φέρουν φαρδιά – πλατιά την υπογραφή όλων των κυβερνήσεων των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ και μεταξύ αυτών και της ελληνικής κυβέρνησης πάρθηκαν στο έδαφος της όξυνσης των ανταγωνισμών και της επιθετικότητας ανάμεσα σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με τη Ρωσία, στο φόντο του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, που απειλεί με γενικότερη ανάφλεξη! Έχουν, μάλιστα, το θράσος να λένε ότι η Σύνοδος Κορυφής της Μαδρίτης γίνεται “σε μια κρίσιμη στιγμή για την ασφάλειά μας”, αφού ο πόλεμος που διεξάγεται από τη Ρωσία στην Ουκρανία έχει γκρεμίσει την ειρήνη στην Ευρώπη και έχει προκαλέσει εκτεταμένες ενεργειακές και επισιτιστικές κρίσεις, ενώ ταυτόχρονα έγινε αναφορά και στην ολοένα αυξανόμενη επιρροή της Κίνας. Με λίγα λόγια, προδιαγράφουν την κλιμάκωση της ΝΑΤΟικής επιθετικότητας ενάντια στους λαούς και την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, ενώ την ίδια στιγμή μαίνεται η πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία. Τι έρχεται σήμερα να κάνει το ΝΑΤΟ; Δεκαπλασιάζει τις ετοιμοπόλεμες δυνάμεις του προς τα ανατολικά και κυρίως στο έδαφος της Ευρώπης, αναπτύσσοντας σε θέση μάχης πάνω από 300.000 ΝΑΤΟικούς στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία. Το σχέδιο περικύκλωσής της επεκτείνεται με την προσάρτηση και ενεργότερη εμπλοκή της Φιλανδίας και της Σουηδίας. Ταυτόχρονα γίνεται προσπάθεια διεύρυνσης των ΝΑΤΟικών χωρών στην περιοχή του Περσικού κόλπου και του Ινδο-Ερηνικού στο μέτωπο της αντιπαράθεσης των ΗΠΑ με την Κίνα για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι. Οικονομικά – στρατιωτικά και πολιτικά.

Φανερώνεται ότι και με τη μονιμοποίηση της στρατιωτικής παρουσίας του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, απώτερος στόχος είναι η διατήρηση της συνοχής στη Νοτιοανατολική Πτέρυγα του ΝΑΤΟ, με μεγάλους κινδύνους για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας!

Εκτενή αναφορά γίνεται και για τη νότια γειτονιά του ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και τις περιοχές του Σαχέλ όπου υπάρχουν τεράστιες προκλήσεις για την ασφάλεια, αλλά και οικονομικές και πολιτικές που μπορούν να επιφέρουν μια αποσταθεροποίηση από στρατηγικούς ανταγωνιστές και αφού γίνεται μια συνεχή αναφορά για τα περί ασφάλειας και ανταγωνιστικότητας, που αναπτύσσεται σε όλο τον πλανήτη, έρχεται να κουμπώσει το πυρηνικό οπλοστάσιο που έχουν χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ, προειδοποιώντας πως υπάρχουν όλες οι δυνατότητες, αλλά και η αποφασιστικότητα που θα κοστίσει πολύ ακριβά στους ανταγωνιστές της Συμμαχίας, ενώ δεν έλειψαν και τα γλυκόλογα για τον παραπέρα συντονισμό με την ΕΕ και αύξηση της συνεργασίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως η στρατιωτική κινητικότητα, η κλιματική αλλαγή, οι αναδυόμενες τεχνολογίες κλπ.

Συναγωνιστές – συναγωνίστριες,

Από το ίδιο το κείμενο-δόγμα που για τη Νέα Στρατηγική Αντίληψη του ΝΑΤΟ καταλαβαίνει κανείς ότι ο κόσμος ολόκληρος περνά σε μια νέα φάση ακόμη πιο οξυμένη μέσα από ανταγωνισμούς για τη μοιρασιά της λείας, μετά από τη σφοδρή σύγκρουση των μονοπωλίων για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, τους δρόμους μεταφοράς εμπορευμάτων, συνολικά για τα μερίδια της αγοράς. Το ΝΑΤΟ αυτό εξυπηρετεί, είναι ένας καλοκουρδισμένος μηχανισμός που αποτελεί μοχλό για τη διεξαγωγή των πολέμων. Για αυτό όταν οι μακελάρηδες μιλάνε για ασφάλεια, σημαίνει περισσότερες δαπάνες για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, περικύκλωση των αντιπάλων ιμπεριαλιστικών στρατοπέδων με τον κίνδυνο μιας πιο γενικευμένης σύγκρουσης να είναι πιο ορατός από ποτέ, αφού τα ίδια τα γεράκια ανέφεραν πως ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος που διεξάγεται στην Ουκρανία θα κρατήσει χρόνια.

Οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης, που είναι χωμένη με τα μπούνια και έχει βάλει φαρδιά – πλατιά την υπογραφής της σε αυτούς τους σχεδιασμούς, όπως και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων που υπηρέτησαν με ζήλο όλες τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ, είναι εγκληματικές. Αποτελούν απύθμενο θράσος οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη που επιδιώκει να παίξει ρόλο πρωτοπαλίκαρου στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, βάζοντας τη χώρα και τον λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες! Μνημείο υποκρισίας, βέβαια, αποτελεί και η στάση των άλλων κομμάτων του ευρωατλαντισμού, που παρά τις επιμέρους και δήθεν διαφωνίες τους, στην πραγματικότητα χρόνια ολόκληρα υπηρέτησαν και υπηρετούν τους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς της λυκοσυμμαχίας.

Τα παραμύθια πως το ΝΑΤΟ είναι πυλώνας σταθερότητας για τη χώρα και πως εξασφαλίζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα έχουν καταρριφθεί προ πολλού με την τουρκική επιθετικότητα να αυξάνεται, με συνεχείς παραβιάσεις του εναέριου και θαλάσσιου χώρου της Ελλάδας, ενώ το καλύτερο είναι πως πραγματοποιήθηκε και κοινή άσκηση των δήθεν συμμάχων μας των ΗΠΑ – Τουρκίας και άλλων που αφορούσε την κατάληψη νησιού! Άλλωστε ο λαός μας, όπως και άλλοι λαοί έχουν την πικρή πείρα και θυμούνται καλά ποια ήταν και ποια παραμένει η στάση των συμμάχων στην εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, δεν έχουν περάσει τόσα χρόνια για να ξεχαστεί ο διαμελισμός της Γιουγκοσλαβίας και οι σφοδροί βομβαρδισμοί στο Βελιγράδι της υποτιθέμενης αμυντικής συμμαχίας, αντίστοιχα σε Ιράκ, Αφγανιστάν κ.α.

Σήμερα, όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν τον ρόλο του ΝΑΤΟ και τους κινδύνους από τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους που γεννούν τη φτώχεια και την προσφυγιά. Οι σοκαριστικές εικόνες από την Μελίγια με πάνοπλους αστυνομικούς να χτυπούν με μανία μετανάστες και να στοιβάζουν άψυχα και ζωντανά κορμιά εκατοντάδων ανθρώπων είναι ένα ακόμη κομμάτι της σαπίλας αυτού του συστήματος. Καταγγέλλουμε το έγκλημα στη Μελίγια από τις δυνάμεις καταστολής της Ισπανίας και του Μαρόκου! Οι σοκαριστικές εικόνες δολοφονίας δεκάδων αμάχων προσφύγων αποκαλύπτουν τις βαριές ευθύνες των κυβερνήσεων όλων των αποχρώσεων τόσο στην Ισπανία, όσο και παντού. Το έχουμε ζήσει κι εδώ στη θάλασσα του Αιγαίου με εκατοντάδες νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες, το ίδιο στη Λαμπεντούζα, το ίδιο στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού, στο Ισραήλ με την Παλαιστίνη. Αναδεικνύεται ότι διέξοδο σε αυτή τη σαπίλα αποτελεί το δυνάμωμα της πάλης των λαών για την ανατροπή αυτής της πολιτικής!

Τα μόνα θύματα είναι οι λαοί, που ξεριζώνονται από τον τόπο τους είτε λόγω των πολέμων, είτε λόγω της φτώχειας που προκαλούν. Οι αποφάσεις της Συνόδου του ΝΑΤΟ φορτώνουν με ακόμη μεγαλύτερα βάρη τον λαό μας και τους άλλους λαούς. Οι νέες υπέρογκες εξοπλιστικές δαπάνες θα φορτωθούν στις πλάτες του λαού που ήδη ζει από πρώτο χέρι τον εφιάλτη της ακρίβειας, τα πετσοκομμένα μεροκάματα, την ενεργειακή φτώχεια, τις διαρκείς ανατιμήσεις.

Συναγωνιστές – συναγωνίστριες,

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις απαιτείται η κλιμάκωση, το παραπέρα δυνάμωμα του αγώνα για την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της πολιτικής της εμπλοκής! Να ορθωθεί τείχος στην επικίνδυνη ευρωατλαντική προπαγάνδα που επιχειρεί να αθωώσει το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που μακελεύουν τους λαούς! Να δυναμώσει αποφασιστικά η πάλη ενάντια στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, για να κλείσουν και να ξεκουμπιστούν όλες οι ξένες βάσεις! Να μη σταλεί κανένας φαντάρος, υπαξιωματικός, αξιωματικός και πολεμικό υλικό σε αποστολές εκτός συνόρων!

Συνεχίζουμε, δυναμώνουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ! Ενάντια στην ίδια τη λυκοσυμμαχία! Θα μας βρίσκουν παντού μπροστά τους!». 

Πηγή: 902.gr

Απόψεις