Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Kινητοποίηση φορέων στη Νέα Ιωνία: «Μπροστά οι ανάγκες μας – Ολοι στον δρόμο για τα δικαιώματα και τη ζωή μας»

«Μπροστά οι ανάγκες μας! Όλοι στον δρόμο για τα δικαιώματα και τη ζωή μας!»: Με το σύνθημα αυτό διαδήλωσαν το..

«Μπροστά οι ανάγκες μας! Όλοι στον δρόμο για τα δικαιώματα και τη ζωή μας!»: Με το σύνθημα αυτό διαδήλωσαν το μεσημέρι του Σαββάτου εργαζόμενοι από μια σειρά χώρους δουλειάς, συνταξιούχοι, μαθητές και νεολαία της Νέας Ιωνίας.

Με συγκέντρωση στην πλατεία Σημηριώτη και πορεία στους κεντρικούς δρόμους διαδήλωσαν ενάντια στην ακρίβεια, στους καθηλωμένους μισθούς και συντάξεις, στα χαράτσια και τη φορολογία, σε διεκδίκηση για τα προβλήματα των σχολείων, του Κέντρου Υγείας αλλά και του Νοσοκομείου «Αγία Ολγα».

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν 19 σωματεία και μαζικοί φορείς της περιοχής απευθύνοντας κάλεσμα: «Δεν πάει άλλο! Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!».

«Ακρίβεια, απεργία, πληθωρισμός, πάντα την πληρώνει ο λαός», κατήγγειλαν οι διαδηλωτές. Απαίτησαν αυξήσεις στις συντάξεις και στους μισθούς και όχι στο ρεύμα και τους λογαριασμούς. «Τέρμα πια στην κοροϊδία – δώστε λεφτά για Υγεία και Παιδεία», φώναξαν και ξεκαθάρισαν πως απέναντι στην πολιτική που κάνει τη ζωή πανάκριβη, που τσακίζει τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους, η οργάνωση και ο αγώνας είναι η μόνη επιλογή.

Δίνοντας συνέχεια στις αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες, τα σωματεία κάλεσαν με τις ανακοινώσεις και τα τρικάκια τους στο συλλαλητήριο ενάντια στον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη στο Σύνταγμα.

Στη συγκέντρωση και στην πορεία συμμετείχε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: 

«Είμαστε σήμερα εδώ, στη Νέα Ιωνία, όλοι ενωμένοι σε μία μεγάλη λαϊκή συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και το εκμεταλλευτικό σύστημά τους που κάνουν αβίωτο τον βίο για τον ελληνικό λαό, για τα λαϊκά στρώματα.

Παλεύουμε οργανωμένα ενάντια στην ακρίβεια, για αυξήσεις μισθών, για αυξήσεις συντάξεων, για αφορολόγητο όριο στα 12.000€, να σταματήσει αυτή η φοροληστεία, να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, να καταργηθεί ο ενιαίος φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα, να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ, να πάψουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί και βεβαίως να υπάρξει γενναία κρατική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό στον τομέα της Υγείας, της Πρόνοιας, της Παιδείας για τα παιδιά μας και μία σειρά άλλα αιτήματα του εργατικού – λαϊκού κινήματος που βάζουν και οι φορείς της Νέας Ιωνίας.

Βροντοφωνάζουμε ξανά ή τα κέρδη τους ή ζωές μας».

«Δεν πάει άλλο με τους καθηλωμένους μισθούς και συντάξεις που οδηγούν κάθε 10 του μήνα να μένουμε άφραγκοι», σημείωσε ο Πέτρος Αλέπης, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Ιωνίας και αντιπρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 10ου Δημοτικού Σχολείου. Κατήγγειλε την ακρίβεια και τη φορολεηλασία με την οποία κυβέρνηση αλλά και δημοτική αρχή εξαφανίζουν το εισόδημα των νοικοκυριών, τους πλειστηριασμούς που απειλούν την πρώτη κατοικία, τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο «Αγία Ολγα», τον κίνδυνο να οδηγηθεί το Κέντρο Υγείας σε κλείσιμο, τα κακοσυντηρημενα ή ασυντήρητα σχολεία.

«Καλούμε όλους τους εργατικούς – λαϊκούς φορείς του δήμου μας να μην αποδεχθούν αυτή την κατάσταση», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Η δύναμη του λαού βρίσκεται στην ενότητα και την πάλη του». Στην κατεύθυνση αυτή, κάλεσε σε αγωνιστική δράση και πρωτοβουλία για κάθε πρόβλημα, καθώς και σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο ενάντια στον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη στο Σύνταγμα.

«Τις μέρες αυτές βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας να συντελείται η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού», τόνισε η Άννα Σεχίδου, εργαζόμενη στο Κέντρο Υγείας Νέας Ιωνίας και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Από το βήμα της κινητοποίησης μετέφερε την καταδίκη των υγειονομικών όσον αφορά το έγκλημα που διαπράττουν το κράτος του Ισραήλ και οι σύμμαχοί του, καθώς και τη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτό με ευθύνη της κυβέρνησης.

Εστιάζοντας στα προβλήματα στις δημόσιες δομές Υγείας, στηλίτευσε την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση, την αποψίλωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Όπως κατήγγειλε, τα τελευταία χρόνια πέντε μεγάλες διαγνωστικές αλυσίδες είδαν τον κύκλο εργασιών τους να εκτινάσσεται, καθώς η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αντιμετωπίζεται από τις κυβερνήσεις ως πεδίο περικοπών των κρατικών δαπανών και κερδοφορίας για τις επιχειρήσεις.

«Ενώνουμε τη φωνή μας και διεκδικούμε τη συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Νέας Ιωνίας χωρίς να μείνει ούτε μια ώρα κλειστό», τόνισε. Απαίτησε να δοθεί λύση στο στεγαστικό πρόβλημα του Κέντρου Υγείας, που λειτουργεί σε μισθωμένο κτίριο, από το οποίο κινδυνεύει να πεταχτεί έξω, και κάλεσε σε αγώνα για Κέντρο Υγείας που να παρέχει καθολική, ισότιμη φροντίδα Υγείας στη Νέα Ιωνία και κάθε γειτονιά.

Τα προβλήματα στα σχολεία τρεις μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς κατήγγειλε ο Θωμάς Καρανίκος, γενικός γραμματέας του απερχόμενου ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης». Αναφέρθηκε στα δραματικά κενά στην παράλληλη στήριξη, στην απουσία σχολικών νοσηλευτών, στις καθυστερήσεις στις προσλήψεις αναπληρωτών, που οφείλονται σε λάθη στους πίνακες που κατάρτισε το υπουργείο Παιδείας.

Στάθηκε ιδιαίτερα στο οξυμένο πρόβλημα της σχολικής στέγης, στη στέγαση μαθητών σε κοντέινερ, στην αδιαφορία κράτους και δημοτικής αρχής για την απαραίτητη συντήρηση των σχολικών κτιρίων, τον προσεισμικό έλεγχο. «Λεφτά υπάρχουν για την Παιδεία, αλλά δίνονται στου ΝΑΤΟ και της Γάζας τα σφαγεία», κατήγγειλε. Από 902.gr

Σχετικά θέματα

Απόψεις