Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Κίνα: «Αντίμετρα» σε τρίτες χώρες που θα συνάψουν εμπορικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ εναντίον της

H Κίνα προειδοποίησε σήμερα τις τρίτες χώρες να μην συνάψουν εμπορικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ που την υπονομεύουν. Σύμφωνα με..

H Κίνα προειδοποίησε σήμερα τις τρίτες χώρες να μην συνάψουν εμπορικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ που την υπονομεύουν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η Ουάσιγκτον πιέζει χώρες που επιδιώκουν εξαιρέσεις από τους δασμούς να περιορίσουν το εμπόριο τους με την Κίνα, ενδεχομένως μέσω νομισματικών κυρώσεων. Ο εμπορικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ, Τζέιμισον Γκριρ, αποκάλυψε ότι περίπου 50 χώρες έχουν προσεγγίσει την Ουάσιγκτον για διαπραγματεύσεις, με την Ιαπωνία να εξετάζει την αύξηση εισαγωγών σόγιας και ρυζιού και την Ινδονησία να σχεδιάζει αύξηση εισαγωγών τροφίμων από τις ΗΠΑ, μειώνοντας τις παραγγελίες από άλλες χώρες.

Απαντώντας, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου δήλωσε ότι το Πεκίνο «θα λάβει αντίμετρα με αποφασιστικό και αμοιβαίο τρόπο» σε οποιαδήποτε συμφωνία τρίτων χωρών με τις ΗΠΑ που βλάπτει τα συμφέροντά του, ενώ ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, κατά την πρόσφατη περιοδεία του σε τρεις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, κάλεσε τους εμπορικούς εταίρους να αντιταχθούν στον «μονομερή εκφοβισμό» και το Πεκίνο διοργανώνει άτυπη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, κατηγορώντας τις ΗΠΑ για υπονόμευση της παγκόσμιας ειρήνης και ανάπτυξης.

Σχετικά θέματα

Απόψεις