Απόψεις

«Καθαρά πρωταθλήματα»…

Στην εκδήλωση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, για τη βράβευση των καλύτερων του 2014, παραβρέθηκε ο νέος Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος στην ομιλία του ζήτησε «καθαρά πρωταθλήματα». Το ποδόσφαιρο, από τη στιγμή που επαγγελματοποιήθηκε, σταμάτησε να είναι αθλητισμός, ο ποδοσφαιριστής είναι υπάλληλος της Εταιρίας, με ωράριο εργασίας. Το αφεντικό της εταιρίας έχει ένα σκοπό, το κέρδος. Αυτό δεν είναι απαραίτητο να μεταφράζεται σε χρήμα. Τα αφεντικά αυτών των ΠΑΕ έχουν διάφορες δραστηριότητες, νόμιμες, παράνομες, δε βαριέσαι, ποιος ασχολείται με τέτοιες λεπτομέρειες. Άλλωστε, προχθές , δύο από τους πιο γνωστούς και πιο προβεβλημένους μεγαλοεπιχειρηματίες, αφεντικά μεγάλων ΠΑΕ, κατηγόρησαν ο ένας τον άλλον για λαθρεμπόριο, και μεταφορά ναρκωτικών. Οι εφημερίδες τα έγραψαν.

Τα μεγάλα και ιστορικά αθλητικά σωματεία χρησιμοποιούνται σαν άλλοθι από το μεγάλο κεφάλαιο για να καλύπτονται οι κάθε είδους βρομιές. Μέσα σε αυτές είναι και η οργάνωση ιδιωτικών στρατών για διάφορες «εξυπηρετήσεις» των αφεντικών. Αυτά όλα είναι γνωστά, όπως επίσης είναι γνωστό ότι η βάση, το θεμέλιο, του επαγγελματικού Αθλητισμού, είναι η απάτη, αφού ο τελικός στόχος είναι το χρήμα.

Το ΣΤΟΙΧΗΜΑ τι είναι; Δεν οδηγεί τις ομάδες, μαζί και τους οπαδούς, στην παρανομία;

Και κάτι ακόμα. Ποιος συντηρεί, ποιος πληρώνει τα χρέη των ΠΑΕ, μέχρι σήμερα; Εμείς, τα 6,5 εκατομμύρια φτωχοί. ( συνταξιούχοι, χαμηλόμισθοι, άνεργοι, κ.λ.π. ).

Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο παράγει βρόμα, όχι το παιχνίδι, ούτε οι παίκτες, αλλά αυτοί που το έχουν μετατρέψει σε «χαβούζα αποβλήτων», με την Πολιτεία απαθή παρατηρητή.

Κύριε Υφυπουργέ, επαγγελματικό ποδόσφαιρο και «καθαρά πρωταθλήματα» δεν γίνεται, μην χάνετε τον χρόνο σας, εκτός…και αν το ανατρέψετε. Έχετε αυτή τη δυνατότητα; Μπορείτε να αναλάβετε ένα τέτοιο πολιτικό κόστος;

Προσοχή, γιατί η χώρα, δεν έχει ούτε οργανωμένο ερασιτεχνικό αθλητισμό.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend