Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Καταστροφή και ακυβερνησία – Το ύστατο «επιχείρημα» από την… αριστεία

Αφού είδε κι απόειδε, είπε ο... πολυχρονεμένος να αλλάξει το τροπάρι λίγο πριν τις εκλογές.

Αρχικά ήταν κυνικός: «Ξέρετε σε μια ελεύθερη οικονομία κάποιοι χάνουν τις δουλειές τους και κάποιοι, περισσότεροι, αποκτούν νέες δουλειές. Έτσι δουλεύει η ελεύθερη οικονομία». Αυτό, μάλιστα, τόλμησε να το πει μπροστά στους απολυμένους εργαζόμενους από τα Λιπάσματα και τα Πετρέλαια Καβάλας

Μετά, αποφάσισε να ρίξει το… καρότο και να αρχίσει τα ταξίματα. Όμως, και εκεί ακόμη, δεν τα πήγε και πολύ καλά, αφού επιδόθηκε σε παροχολογία με… ψίχουλα, ανάλογα με τις αντοχές της οικονομίας, φτάνοντας στο σημείο να εκθειάσει ακόμη και αυτά τα πλέον ανεπαρκή pass

Αφού κι αυτό φάνηκε… κατώτερο των περιστάσεων, το λόγο πήραν οι συγγραφείς-λογογράφοι της ΝΔ… fantasy λογοτεχνίας! Στην παρουσίαση του προεκλογικού του… οράματος, μάς έπεισε -αλλά για λάθος λόγους. Πράγματι, πειστήκαμε, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέπει… οράματα και λέει ωραίες (σχεδόν παραμυθένιες)… ιστορίες με 5 Ελλάδες (με ή χωρίς δράκους). 

Περνώντας στο επόμενο στάδιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτοθαυμάστηκε στον καθρέφτη μιας σούπας debate, όπου δεν είχε κανέναν πρόβλημα να δηλώσει περήφανος για τη διακυβέρνηση του, χωρίς επί της ουσίας να απαντήσει για κανένα «λάθος» του.

Κατόπιν τούτων, αποφάσισε να παραδώσει δωρεάν μαθήματα πολιτικής, καλώντας τους πολιτικούς να βγάλουν πρώτα ένα… μεροκάματο και μετά να ασχοληθούν με την πολιτική -αγγίζοντας πλέον τα όρια της φαιδρότητας.

Μέσα σε όλα αυτά, κατάφερε να ξεπεράσει σε αναλγησία και τον ίδιο του τον εαυτό, λέγοντας πως οι συγγενείς των θυμάτων «εργαλειοποιούν» την τραγωδία στα Τέμπη

Το ύστατο «επιχείρημα»

Αφού η προεκλογική τακτική της ΝΔ πέρασε από όλα αυτά τα… στάδια, ήρθε η ώρα να παίξει και το τελευταίο «χαρτί»: της ακυβερνησίας, του φόβου και της τρομοκρατίας. Της έμμεσης, δηλαδή, πίεσης προς τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν ΝΔ, όχι πλέον για όσα έκανε ή για το όσα θα κάνει, αλλά για να μην… καταρρεύσει η χώρα. 

Σύμφωνα με το κυβερνητικό ρεπορτάζ, μέχρι και τις εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να αναδείξει τους κινδύνους της πολιτικής αστάθειας που ελλοχεύουν στην περίπτωση που τα κόμματα της αντιπολίτευσης λάβουν υψηλά ποσοστά.

Χρησιμοποιώντας τα περί κυβέρνησης ειδικού σκοπού του Αλέξη Τσίπρα (αλήθεια, συνεννοημένοι ήταν;), είπε πως «δεν θα μπορεί να πληρώνει συντάξεις και να αντιμετωπίζει την Τουρκία, θα είναι κυβέρνηση παράλυσης». Έβαλε, λοιπόν, στο τραπέζι το φόβο και την τρομοκρατία: θα μας την «πέσει» η Τουρκία, δεν θα πληρωθούν συντάξεις, το κράτος θα διαλυθεί. Κοινώς: Καταστροφή -αν δεν βγει η ΝΔ. 

Και συνέχισε: «Για να αποτραπούν αυτά τα σενάρια καταστροφής για τη χώρα, προκειμένου να σώσουν κάποιοι τις καρέκλες τους, δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να είναι ισχυρή η Νέα Δημοκρατία στην κάλπη της Κυριακής, στην κάλπη της 21ης Μαΐου… Τότε πιστεύω ότι τα πράγματα θα βρουν τη θέση τους και η χώρα θα κυβερνηθεί την επόμενη τετραετία με σταθερότητα».

Επιχείρημα που, σύμφωνα με το κυβερνητικό ρεπορτάζ, θα χρησιμοποιήσει και στις τελευταίες δημόσιες προεκλογικές του τοποθετήσεις, σήμερα σε Ημαθία, Πέλλα και Καστοριά, αύριο σε Θεσσαλονίκη και την Παρασκευή στην τελευταία ομιλία του πριν από τις κάλπες, στο Θησείο.

Σχετικά θέματα