Κοινωνία

Καταγγελία Συνδικάτου: “Εργασιακό κάτεργο ξενοδοχείο της Κατερίνης”

Τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε πολυτελές ξενοδοχείο της Κατερίνης καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ», καλώντας παράλληλα τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν μέσα από τον οργανωμένο αγώνα συνθήκες δουλειάς και όρους αμοιβής στο ύψος των αναγκών τους.

Οπως καταγγέλλει το συνδικάτο, από την έναρξη της τουριστικής σεζόν έχει δεχθεί σωρεία καταγγελιών από εργαζόμενους του «Mediterranean Village» για «καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων, για αυταρχισμό, ψυχολογική βια, συνθήκες γαλέρας με εργαζόμενους είτε να ζαλίζονται από την κούραση είτε να αποκτούν εγκαύματα από τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού».

Μάλιστα προσθέτει πως η εργοδοσία απαγορεύει στους εργαζόμενους να κάνουν διάλειμμα εάν την ίδια ώρα υπάρχει περισσότερη δουλειά, όπως και να φάνε ή ακόμα και να πιούν νερό εφόσον δεν το πληρώσουν! Παράλληλα, το συνδικάτο καταγγέλλει πως η εργοδοσία αυθαίρετα παρακρατεί τα tips των σερβιτόρων ενώ διευθυντές και οι υπεύθυνοι «τραμπουκίζουν τους εργαζόμενους, με ύβρεις και προσβολές, ωθώντας τους μέχρι και στην παραίτηση»

Η ανακοίνωση κάνει λόγο για «Ευθεία επίθεση σε ότι εργασιακό δικαίωμα έχει απομείνει» από την εργοδοσία του ξενοδοχείου, «Προκειμένου να βγάλει τα σπασμένα της οικονομικής κρίσης που επιτάχυνε η πανδημία»

«Ως εδώ! Είμαστε εργαζόμενοι και όχι μηχανές» σημειώνει στην ανακοίνωσή του το συνδικάτο και καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να διεκδικήσουν αύξηση του μεροκάματου στα 30 ευρώ για όσους εργαζόμενους αμείβονται κάτω από αυτό, με αναδρομική ισχύ από 01/07/2021, 5μερο, 8ωρο, 40ωρο, με 2 συνεχόμενες μέρες ρεπό, επαρκή διαλείμματα και φαγητό και νερό για όλους τους εργαζόμενους χωρίς οικονομική επιβάρυνση των εργαζόμενων.

(Επισκέψεις: 407 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend