Κοινωνία

Καταγγελία και μήνυση για βιασμό σε στρατόπεδο πριν δέκα χρόνια

Ένας νεαρός καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού σε στρατόπεδο πριν δέκα χρόνια, υποστηρίζοντας ότι λοχαγός έδωσε εντολή που εκτέλεσε άλλος στρατιώτης.

Σοκάρει ένας νεαρός άνδρας που κατέθεσε μήνυση στη στρατιωτική δικαιοσύνη καταγγέλοντας ότι με εντολή αξιωματικού έπεσε θύμα βιασμού σε στρατόπεδο όταν κατατάχτηκε πριν από δέκα χρόνια.

Το περιστατικό έγινε πριν από μία δεκαετία και ο μηνυτής μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ3 για όσα υποστηρίζει ότι υπέστη, διευκρινίζοντας ότι τα πρόσωπα στα οποία αναφέρεται δεν εκπροσωπούν τον στρατό, οι υπηρεσίες του οποίου τον βοήθησαν.

«Διατάχθηκε σεξουαλική κακοποίηση από λοχαγό, την οποία εκτέλεσε ένας στρατιώτης», είπε ο άνδρας σημειώνοντας πως ο αξιωματικός ήθελε να τον εκδικηθεί και διέταξε να τον κακοποιήσουν σεξουαλικά αφού τον νάρκωσαν 

«Μετά από προσβολές που δέχτηκα απάντησα με ύβρεις με αποτέλεσμα να οδηγηθώ στο ιατρείο χωρίς την θέλησή μου», ανέφερε ο άνδρας και συνέχισε λέγοντας ότι «σημαντικό ρόλο θα παίξει ο υπεύθυνος του ιατρείου που με βοήθησε εκεί και δύο ΕΠΟΠ γυναίκες οι οποίες ήταν αυτόπτες μάρτυρες», είπε στην EΡΤ3.

Ο δικηγόρος του άνδρα ότι θεωρεί ότι είναι θέμα χρόνου να βρεθούν και να τιμωρηθούν.

Στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι «η στρατιωτική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Δεν μπορεί να υπάρξει θέση για μια υπόθεση που διερευνάται δικαστικά».

 

 

(Επισκέψεις: 367 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend