Κοινωνία

Καταγγελία εργαζομένων για μπούλινγκ & σεξιστική συμπεριφορά

Όταν έγιναν γνωστές οι καταγγελίες των δύο γυναικών αντί να μετακινηθεί ή να συνετιστεί ο προϊστάμενός τους, καλούνται να μετακινηθούν οι ίδιες σε άλλο πόστο.

Για μπούλινγκ και ψυχολογική πίεση εδώ και μήνες αλλά και για σεξιστική συμπεριφορά καταγγέλλουν προϊστάμενό τους στον χώρο εργασίας τους, δύο εργαζόμενες του δήμου Μυτιλήνης, οι οποίες κατέθεσαν προχθές αναφορά για το θέμα στον γραμματέα του δήμου.

Όπως δημοσιεύει η ΕΡΤ, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης των δύο γυναικών είναι όπως αναφέρει ο δημοτικός συνδυασμός “ΠΥΞΙΔΑ” ότι όταν έγιναν γνωστές οι καταγγελίες των δύο γυναικών αντί να μετακινηθεί ή να συνετιστεί ο προϊστάμενός τους, καλούνται να μετακινηθούν οι ίδιες σε άλλο πόστο!

Οι δύο γυναίκες που εργάζονται στην υπηρεσία καθαριότητας στα απορριμματοφόρα υποστηρίζουν ότι υφίστανται ψυχολογικό πόλεμο και έχουν δεχθεί απειλές λόγω του φύλου τους.

Η Πυξίδα μίλησε με τις δύο γυναίκες οι οποίες σημειώνουν ότι «ενημέρωσαν προφορικά κατά τη διάρκεια του περασμένου Χειμώνα την αρμόδια Αντιδημαρχία αλλά και γραπτά από την Τετάρτη 13/10/2021, τον γραμματέα του Δήμου Μυτιλήνης και την αρμόδια Αντιδημαρχία. Όμως αντί ο δήμος να αντιμετωπίσει την κατάσταση πρότεινε αλλαγή του εργασιακού τους περιβάλλοντος και αφού εκείνες αρνήθηκαν τους ζητήθηκε να υπογράψουν βεβαίωση ότι δεν έχουν πρόβλημα να εργάζονται στον ίδιο χώρο με τον προϊστάμενό τους!».

Η Πυξίδα ζητά απαντήσεις από τον δήμο και δηλώνει τη «στήριξη σε κάθε εργαζόμενο και ιδιαίτερα σε κάθε γυναίκα που δίνει τον καθημερινό αγώνα της επιβίωσης με αξιοπρέπεια», ενώ καλεί και το Υπουργείο Εσωτερικών να παρέμβει.

Επίσης, και άλλες παρατάξεις και γυναίκες δημοτικοί σύμβουλοι αντέδρασαν έντονα σε αυτό το γεγονός.

Η Λαϊκή Συσπείρωση με ανακοίνωσή της «εκφράζει την αλληλεγγύη της σε κάθε γυναίκα – θύμα βίας στο χώρο δουλειάς της, ζητάμε να προχωρήσουν άμεσα, γρήγορα και ουσιαστικά όλες οι διαδικασίες ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση εδώ και τώρα. Καλούμε τη δημοτική αρχή να πάρει άμεσα θέση επί του θέματος και να απαντήσει ξεκάθαρα για τους άστοχους μέχρι τώρα χειρισμούς της. Να απαντήσει δηλαδή για ποιο λόγο μετακινήθηκαν οι καταγγέλλουσες από το πόστο εργασίας τους αντί να προστατευθεί το εργασιακό τους περιβάλλον και οι συνθήκες εργασίας τους. Να απαντήσει επίσης για ποιο λόγο ενώ -όπως οι καταγγέλλουσες επισημαίνουν- έχουν αναφέρει αυτή τη κατάσταση εδώ και καιρό σε ανωτέρους τους δεν κινήθηκε καμία νόμιμη διαδικασία εξέτασης των καταγγελιών».

Κοινή ανακοίνωση όμως εκδόθηκε και από δύο ανεξάρτητες δημοτικούς συμβούλους, τις Εριφύλη Γιαννάκα και Βάσω Χοχλάκα, που μεταξύ άλλων τονίζουν, «θεωρούμε επιβεβλημένη ανάγκη ως Δημοτικοί Σύμβουλοι και ειδικότερα ως Γυναίκες να ενημερωθούμε από τη Δημοτική Αρχή για την αλήθεια των δημοσιευμάτων αυτών, κι αν όντως είναι αλήθεια θα θέλαμε να μάθουμε από πότε έχει ενημερωθεί και σε ποιες ενέργειες έχει προβεί. Καταδικάζουμε κάθετα τέτοια φαινόμενα, και ως γυναίκες αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξή μας στις καταγγέλλουσες, και σε όλες τις γυναίκες-εργαζόμενες οι οποίες δέχονται βία σε οποιαδήποτε μορφή στους χώρους εργασίας τους».

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει υπάρξει απάντηση από τη δημοτική αρχή.

(Επισκέψεις: 261 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend