Κοινωνία

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: Είναι θλιβερό η Ευρώπη να υποθάλπει την ακροδεξιά

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, η ηθοποιός που έχει ταυτιστεί, τα τελευταία χρόνια, με τον ρόλο της Μήδειας όσο καμιά άλλη, την Τετάρτη στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, συμπράττει με την Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, υποδυόμενη, όχι μόνο την τραγική ηρωίδα στο περίφημο μελόδραμα τού Τσέχου συνθέτη Γκέοργκ Μπέντα “Μήδεια”, αλλά ενσαρκώνοντας συγχρόνως και τους υπόλοιπους τέσσερις ρόλους, σε μουσική διεύθυνση Μάρκελλου Χρυσικόπολου.

Με αφορμή την παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής, η κ. Καραμπέτη, σε συνέντευξή της στο “ΕΘΝΟΣ”, μιλά για τον ρόλο της, για την “σκοτεινή προσωπικότητα της Μήδειας”, που “όμως παραμένει ακόμα αινιγματική”, αλλά και τη σχέση της με την πολιτική και τις ευρωεκλογές.

«Ο τρόπος ζωής μου έχει πολιτική στάση» αναφέρει, ενώ σε ερώτηση για ευρωεκλογές και τα αποτελέσματα που θα αναδείξουν οι κάλπες, η κ. Καραμπέτη σημειώνει:

«Το ότι η παγκόσμια κρίση οδήγησε στην άνοδο του φασισμού είναι η πιο απογοητευτική, η πιο επικίνδυνη κατάσταση που επέτρεψε η Ευρώπη να της συμβεί.

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών θα δείξουν το μέτρο ως προς το πόσο έχει προχωρήσει το κακό. Η κοιτίδα του πολιτισμού, η ήπειρος που έζησε τη φρίκη του ναζισμού και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, που θα έπρεπε να έχει διδαχθεί από τα πάθη της και να διακατέχεται μόνο από τις ιδέες του Διαφωτισμού και του ουμανισμού, είναι θλιβερό να υποθάλπει στους κόλπους της αντιμεταναστευτικά, ακροδεξιά κινήματα».

(Επισκέψεις: 1.876 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend