Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

«Καμία θυσία για των κερδών την ανοσία» – Διαδήλωση Συνδικάτων στον ΣΕΒ

Συγκέντρωση στο ΣΕΒ πραγματοποιούν αυτή την ώρα κλαδικά συνδικάτα εργαζομένων στη Βιομηχανία στην Αττική, απαιτώντας μέτρα προστασίας από την πανδημία στους..

Συγκέντρωση στο ΣΕΒ πραγματοποιούν αυτή την ώρα κλαδικά συνδικάτα εργαζομένων στη Βιομηχανία στην Αττική, απαιτώντας μέτρα προστασίας από την πανδημία στους χώρους δουλειάς. 

“Μέτρα για την πανδημία. Τα κέρδη σας οι ζωές μας” το σύνθημα που γράφουν οι διαδηλωτές στο δρόμο μπροστά από τα γραφεία του ΣΕΒ.

Οι εργαζόμενοι έφθασαν με πορεία, καθώς νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Μοναστηράκι.

Εκεί ο Θανάσης Φωτόπουλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Τύπου Χάρτου, κατήγγειλε το σημερινό μέτρο που ανακοινώθηκε και έρχεται να μειώσει στο μισό το μεροκάματο των εργαζόμενων γονιών που κάνουν χρήση άδειας ειδικού σκοπού και ειρωνικά σχολίασε «τόση στήριξη ποια, που δεν έχουμε που να τη βάλουμε». 

Ακόμη επεσήμανε ότι στα εργοστάσια και τους χώρους δουλειάς της εκτυπωτικής βιομηχανίας, της βιομηχανίας χάρτου, και σε όλους τους κλάδους της βιομηχανίας, τα κρούσματα μεταξύ των εργαζόμενων συνεχώς αυξάνονται.

Μιλώντας για τους εκ διαμέτρου αντίθετους κόσμους στους οποίους ζουν εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι σημείωσε: «Οι βιομήχανοι στα γραφεία τους με όλα τα μέτρα προστασίας και έτσι κι αλλιώς χωρίς καμιά στενή επαφή με την παραγωγική διαδικασία και οι εργάτες στην παραγωγή να παίζουμε την υγεία μας κορώνα γράμματα. Οι βιομήχανοι στις αυτοκινητάρες τους και οι μεγάλη πλειοψηφία των εργατών και εργατριών να στοιβάζονται στα ΜΜΜ σαν τις σαρδέλες για να πηγαινοέρχονται στη δουλειά» και σε άλλο σημείο πρόσθεσε πως «καταλαβαίνουμε όλοι πόσο ταξικά είναι τα μέτρα στήριξης και αντιμετώπισης της πανδημίας και τελικά ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν».

Αναφερόμενος στη συνεχή δράση του Συνδικάτου Τύπου είπε πως δεν ανέστειλε ούτε στιγμή τη δράση του για την υπεράσπιση των εργαζομένων «γιατί μόνο με την διεκδίκηση μπορούμε να κερδίσουμε και να αποσπάσουμε κάποιες κατακτήσεις και όχι περιμένοντας να μας χαριστεί οτιδήποτε. (…) με τη σημερινή συγκέντρωση και την πορεία στα γραφεία του ΣΕΒ καλούμε τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την προστασία της υγείας, διεκδικώντας ταυτόχρονα μέτρα ανακούφισης για την ακρίβεια και τις αυξήσεις στα βασικά προϊόντα, στην ενέργεια, που έχουν φέρει σε απόγνωση τις εργατικές οικογένειες βλέποντας το εισόδημά τους συνεχώς να μειώνεται και ο μισθός να τελειώνει από τις 10 του μήνα. 

Σε αυτή την κατεύθυνση με την ανακοίνωση κάλεσμα για την σημερινή κινητοποίηση, με τις αποφάσεις των επιτροπών του Συνδικάτου σε Ματσούκη και Βλάχο, συνεχίζουμε με πρόγραμμα ενημέρωσης για το πλαίσιο διεκδίκησης, με εξορμήσεις, περιοδείες και συνελεύσεις σε χώρους δουλειάς με προοπτική κλιμάκωσης εκεί που η εργοδοσία αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα».

Ταυτόχρονα, κάλεσε σε οργάνωση της πάλης για υπογραφή ΣΣΕ, την υπεράσπιση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων απέναντι στο νόμο Χατζηδάκη, για τη λήψη μέτρων ενάντια στην ακρίβεια. Κατέληξε λέγοντας: «Οργανωμένα πίσω από τα πανό των Συνδικάτων μας να μεταφέρουμε το μήνυμα των εργατών στους βιομήχανους. “Καμία θυσία για των κερδών την ανοσία´».

Τέλος κατήγγειλε τη φασιστική επίθεση στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου.  Πηγή: 902.gr

Σχετικά θέματα

Απόψεις