Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Τα ξίφη των νέων Ανθυπολοχαγών
αφιερωμένα στον αντικομμουνισμό

Η ηγεσία του Υπουργείου Αμυνας, Πολιτική και Στρατιωτική, εξακολουθεί να ποτίζει τις Στρατιωτικές Σχολές με το δηλητήριο του αντικομμουνισμού και..

Η ηγεσία του Υπουργείου Αμυνας, Πολιτική και Στρατιωτική, εξακολουθεί να ποτίζει τις Στρατιωτικές Σχολές με το δηλητήριο του αντικομμουνισμού και του Εμφύλιου Πολέμου, με τις ευλογίες, αυτή τη φορά, της «αριστερής» Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορεί οι μισθοί, όσοι εξακολουθούν να καταβάλλονται, να έχουν πέσει σε επίπεδα χαρτζιλικιού, οι συντάξεις κάθε μήνα να μειώνονται, το ΕΚΑΣ να καταργείται, η ανεργία να καλπάζει, νέες απολύσεις γίνονται και νέες επιχειρήσεις κλείνουν η μία πίσω από την άλλη, η υγεία να έχει κατεδαφιστεί, η παιδεία  σε αδιέξοδο, οι Δήμοι να μη λειτουργούν… Μπορεί οι προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν εξατμιστεί κάτω από τις απαιτήσεις των δανειστών και τις δεσμεύσεις του 3ου Μνημονίου που υπέγραψε. 

Μπορεί να μην επιτρέπουν στην Κυβέρνηση να εξανθρωπίσει τον καπιταλισμό, να αλλάξει την Ευρωπαϊκή Ενωση, να μετατρέψει τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές σε πρωτοπόρους οικοδόμους του σοσιαλισμού.

Αλλά όταν την αφήνουν, δεν χάνει την ευκαιρία να δείχνει τις κοινωνικές ευαισθησίες της και τις αριστερές της καταβολές.

Συνηθίζεται οι τάξεις των αποφοίτων των Στρατιωτικών Σχολών Ευελπίδων να τιμούν κάποιον ήρωα, κυρίως από τις τάξεις του στρατού, παίρνοντας το όνομά του. Ετσι, για παράδειγμα, δίπλα στην τάξη ΣΣΕ του 2009, ονομάστηκε «Υπολοχαγός (ΠΖ) Αλέξανδρος Διάκου», τιμώντας τον Δωδεκανήσιο Υπολοχαγό που, την 1η Νοέμβρη 1940, ήταν ο πρώτος Ελληνας Αξιωματικός που έπεσε νεκρός μαχόμενος στα βουνά της Πίνδου, υπερασπιζόμενος την Ελλάδα από την εισβολή των Ιταλών.

Δίπλα στην τάξη ΣΣΕ του 2010 που ονομάστηκε «Ταγματάρχης (ΠΒ) Βερσής Κωνσταντίνος» τιμώντας τον Ταγματάρχη του Πυροβολικού που αρνούμενος να παραδώσει τα πυροβόλα της Μοίρας του στους Γερμανούς, αυτοκτόνησε στις 23 Απρίλη 1941, στο ύψωμα Ραψίστας, έξω από τα Γιάννενα.

Από την Ορκωμοσία των νέων Ανθυπολοχαγών της ΣΣΕ Τάξεως 2016 «Ανδρέας Καλλίνσκης»
Από την Ορκωμοσία των νέων Ανθυπολοχαγών της ΣΣΕ Τάξεως 2016 «Ανδρέας Καλλίνσκης»

Φέτος, την Πέμπτη 23 Ιούνη, έγινε η Ορκωμοσία των νέων Ανθυπολοχαγών της ΣΣΕ τάξεως 2016 με την ονομασία «Υποστράτηγος Ανδρέας Καλλίνσκης». Τα ξίφη επέδωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας,  κ. Πάνος Καμμένος, o Υπουργός Εθνικής Αμυνας της Κύπρου κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Δημήτριος Βίτσας, ο  Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Επίτιμοι Αρχηγοί, τα μέλη του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου, Ακόλουθοι Αμυνας των χωρών των αλλοδαπών Ανθυπολοχαγών.

Ο Υποστράτηγος Ανδρέας Καλλίνσκης
Ο Υποστράτηγος Ανδρέας Καλλίνσκης

Η κυβέρνηση της Αριστεράς, σε πλήρη συμφωνία με τις δημοκρατικές της αρχές, τις κοινωνικές της ευαισθησίες και την προσήλωσή της στις θέσεις και τα ιδανικά της, ονόμασε (ή ανέχτηκε, ή δεν το πήρε χαμπάρι, το ίδιο κάνει) την Τάξη 2016 «Υποστράτηγος Ανδρέας Καλλίνσκης», για να τιμήσει την ίδρυση των Λόχων Ορεινών Καταδρομών τον Δεκέμβρη του 1946 και τη συμμετοχή τους στον Εμφύλιο 1946 – 1949.

Ο Ανδρέας Καλλίνσκης διετέλεσε Διοικητής της ΙΙΙ Μεραρχίας  Καταδρομών από τον Αύγουστο του 1949 έως 26 Δεκέμβρη του 1949. Η Μεραρχία Καταδρομών πήρε μέρος, ενάντια στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, στις επιχειρήσεις «Πυρσός Β΄» (10 – 16 Αυγούστου 1949) στο Βίτσι και στην επιχείρηση «Πυρσός Γ΄» (24 – 30 Αυγούστου 1949) στην κατάληψη του Γράμμου.

Κάπως έτσι, μαζί με την Απλή Ανόθευτη πλην Πλαφονική Αναλογική ανοίγει ο δρόμος για τον Σοσιαλισμό του 21ου Αιώνα.

Απαραίτητη διευκρίνιση. Η παραπάνω κριτική δεν αφορά το πρόσωπο του στρατηγού, ο οποίος υπηρέτησε, στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο,  μέσα από τις γραμμές του Ιερού Λόχου συμμετέχοντας στις αποβάσεις στη Σάμο το 1943, και στη Χίο, και τη Μυτιλήνη το 1944. Δεν αφορά τη δημιουργία των Σωμάτων των Ειδικών Δυνάμεων. Ούτε καν αφορά ότι υπηρέτησε, με ηρωικό μεν τρόπο, αλλά μια άδικη υπόθεση, στο πλευρό εκείνων που δεν δίστασαν να αιματοκυλήσουν τον ελληνικό λαό. Αφορά, αντίθετα, την προβολή της άδικης αυτής υπόθεσης  στο πρόσωπό του εκ μέρους της επίσημης Πολιτείας.

Σχετικά θέματα

Απόψεις