Οικονομία Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Νέο Ασφαλιστικό έως το τέλος του 2019 με περαιτέρω ιδιωτικοποίηση

Νέες αντασφαλιστικές ρυθμίσεις είναι προ των πυλών καθώς η ψήφιση νέου νόμου για το Ασφαλιστικό τις επόμενες 100 μέρες είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Όπως είπε, μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουν προωθεί προς ψήφιση στη Βουλή το «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο που εκτός από τις διευκολύνσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους περιστέλλει εργατικά δικαιώματα, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο με τις επιπλέον μειώσεις φόρων στα κέρδη και τα μερίσματα των επιθεωρήσεων και το νέο Ασφαλιστικό, που όπως είπε ο πρωθυπουργός, θα είναι συμβατό με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σε ό,τι αφορά το Ασφαλιστικό, διακηρυγμένος στόχος της κυβέρνησης της ΝΔ είναι η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση τους συστήματος. Άλλωστε στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μίλησε για ένα σύστημα «τριών πυλώνων» με εισαγωγή του «κεφαλαιοποιητικού συστήματος» στην επικουρική ασφάλιση και την παράδοση των εισφορών των ασφαλισμένων στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Επίσης, ο Κ. Μητσοτάκης μίλησε για «σφιχτό χρονοδιάγραμμα» στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής για να δείξει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να «τρέξει» τα μέτρα που δεν πρόλαβε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διευκόλυνση των επενδύσεων των επιχειρηματικών ομίλων με ζητούμενο την εμπιστοσύνη των δανειστών. Ανέφερε ότι η κυβέρνηση προχωρά τις επενδύσεις στο Ελληνικό και της «Cosco» στην Πειραιά και ότι έχει αποκαταστήσει την αξιοπιστία που της ζητούσαν οι αγορές.

Ανέφερε ακόμα πως έως το τέλος του 2019 θα προωθεί το σχέδιο «Ηρακλής» για τα «κόκκινα» δάνεια, με στόχο οι τράπεζες να «χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη» και για να δείξει ότι η κυβέρνηση του είναι με τους αδύναμους ανέφερε όπως δεν κόπηκαν τα επιδόματα και δεν θα μειωθεί το αφορολόγητοι όριο. Ζήτησε, δηλαδή, από τους φτωχούς να είναι ικανοποιημένοι με τα ψίχουλα κι ενώ πανηγύρισε που η κυβέρνησή του αύξησε κατά 45% την επιδότηση των άγονων γραμμών που εκμεταλλεύονται οι ακτοπλόοι εφοπλιστές.

902.gr

(Επισκέψεις: 468 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Διαφήμιση

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend