Πολιτική

«Ηθικό πλεονέκτημα» και στη «συγγνώμη» (από τον ΣΥΡΙΖΑ)!

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε με τη μετάταξη της κόρης της, με «γνωριμίες» και «διασυνδέσεις» (όπως η ίδια δήλωσε), η Τασία Χριστοδουλοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, αναφέρθηκε σε «παρεξήγηση» και «ατυχή,ίσως, έκφραση» και είπε πως δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε με τη μετάταξη της κόρης της, με «γνωριμίες» και «διασυνδέσεις» (όπως η ίδια δήλωσε) , η Τασία Χριστοδουλοπούλου βγήκε σήμερα σε τηλεφωνική συνέντευξή στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη, και ζήτησε συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση. Παράλληλα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές. Στη συνέχεια έβγαλε γραπτή ανακοίνωση.

Δείτε τι είπε στον ΑΝΤ1 και τι αναφέρει στη γραπτή δήλωση της, επιδιώκοντας να εξηγήσει τα… ανεξήγητα, χωρίς να τα καταφέρει ούτε στοιχειωδώς. Όπως θα δείτε και θα διαβάσετε η προφορική και η γραπτή δήλωση της, όπου κάνει λόγο για «ατυχή, ίσως, έκφραση», είναι κι αυτές γεμάτες «ηθικό πλεονέκτημα»….

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου στον ANT1: «Θέλω μόνο να αξιοποιήσω, και σας παρακαλώ πολύ να με ακούσετε για λίγα δευτερόλεπτα, την ευκαιρία που μου δίνετε να ζητήσω συγγνώμη από όλον το ΣΥΡΙΖΑ, την κυβέρνηση, τους φίλους και τους συντρόφους μου, που τους στενοχώρησα. Δυστυχώς, δεν μπορώ να επανορθώσω με διαφορετικό τρόπο παρά μόνο με το ελάχιστο που μπορώ: να μην συμμετέχω ως υποψήφια στις εθνικές εκλογές. Θα εκδώσω αναλυτική ανακοίνωση και σας ευχαριστώ, και πάλι, για αυτή την ευκαιρία».

«Ατυχής, ίσως, έκφραση»

Στη γραπτή δήλωση της αναφέρει: 

«Κατηγορούμαι και σπεύδω να δώσω εξηγήσεις.Η κόρη μου, μόνιμη υπάλληλος στα ΕΛΤΑ, όπου διορίστηκε εκεί από το 2004 μετά από εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ, αποσπάστηκε στη Βουλή τον Δεκέμβριο του 2018. Με την υπ’ αριθμό 2397/8-2-2019 απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής [ΦΕΚ 18/8-2-2019], προβλέφθηκε, με το άρθρο 12, ότι όσοι υπηρετούν στη Βουλή με απόσπαση κατά την 20/1/2019, μπορούν να υποβάλουν αίτηση μετάταξης με βάση το νόμο 4440/2016 για την κινητικότητα στο δημόσιο. Αυτής της πρόβλεψης έκανε χρήση η κόρη μου. Η διαδικασία έγκρισης της μετάταξης ολοκληρώθηκε μόλις προχθές.

Σε αυτή την πρόβλεψη αναφέρθηκαμε ευθύτητα χθες σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων στο κανάλι Alpha, για να ακολουθήσει η παρεξήγηση της απάντησής μου, την οποία πολλοί εξέλαβαν ως προκλητικά κυνική. Όταν κλήθηκα να απαντήσω στο “εάν το νόμιμο είναι και ηθικό”, παραδέχθηκα, λογοδοτώντας, χωρίς υπεκφυγές, ότι η δυνατότητα που είχα για άμεση ενημέρωση και γνώση ρυθμίσεων και διαδικασιών, των οποίων στη συνέχεια έκανε χρήση η κόρη μου, συγκροτεί όντως προνόμιο. Η ατυχής, ίσως, έκφραση για αξιοποίηση γνωριμιών και διασυνδέσεων σε αυτό αναφερόταν. Το δε προνόμιο, στο οποίο προαναφέρθηκα, αφορά κυρίως τη διαδικασία και την επιδίωξη της απόσπασης και όχι της μετάταξης.

Υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να επεκταθώ σε εξηγήσεις προσωπικού χαρακτήρα. Δεν θα αναζητήσω άλλοθι. Η ιστορία μου και η πορεία μου είναι γνωστή σε όλους. Πίστευα ότι αυτή, μαζί με την ειλικρίνειά μου, θα συνεκτιμηθεί. Διαψεύστηκα. Ζητώ συγγνώμη από όλες και όλους για τη στενοχώρια ή και τον κλονισμό εμπιστοσύνης που τους προκάλεσα. Ανεξάρτητα απ’ όλα τα παραπάνω, το κακό βαραίνει αποκλειστικά και μόνο εμένα. Καμιά ευθύνη δεν έχουν η κυβέρνηση, η Βουλή και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η απόφασή μου να μην θέσω υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές, είναι ειλημμένη ήδη από χθες, ως οφειλόμενη ελάχιστη κίνηση. Ενημέρωσα σχετικά τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής».

(Επισκέψεις: 1.266 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend