Διεθνή

Ισραηλινοί στρατιώτες δολοφόνησαν 15χρονο Παλαιστίνιο

Ένας έφηβος Παλαιστίνιος δολοφονήθηκε από ισραηλινά πυρά κατά τη διάρκεια διαδήλωσης το βράδυ της Τετάρτης στη Λωρίδα της Γάζας. 

Ο Μουμίν Αμπού Αγέντα, 15 ετών, έπεσε νεκρός κατά μήκος των αυστηρά φρουρούμενων συνόρων με το Ισραήλ ανατολικά της Ράφας, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο έφηβος έπαιρνε μέρος σε νυχτερινή διαδήλωση στο πλαίσιο της «Πορείας της Επιστροφής».

Ο ισραηλινός στρατός δεν επιβεβαίωσε το θάνατο του Παλαιστινίου, αλλά έκανε λόγο για τη χρήση πραγματικών πυρών.

Τουλάχιστον 184 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά και άλλα κατασταλτικά μέσα στη Λωρίδα της Γάζας μετά την έναρξη, την 30ή Μαρτίου, της κινητοποίησης που βαπτίστηκε «Πορεία της Επιστροφής».

Την Τρίτη, δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από δολοφονικά πυρά ελεύθερων σκοπευτών του Ισραηλινού στρατού σε διαδήλωση κοντά στο Ερέζ.

Οι Παλαιστίνιοι που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις καταγγέλλουν τον αποκλεισμό που επιβάλλει η ισραηλινή κυβέρνηση στον θύλακα εδώ και πάνω από δέκα χρόνια και διατρανώνουν το δικαίωμα των παλαιστινίων προσφύγων να επιστρέψουν στα εδάφη από τα οποία ξεριζώθηκαν όταν εγκαθιδρύθηκε το Κράτος του Ισραήλ και ξέσπασε ο πρώτος αραβοϊσραηλινός πόλεμος, το 1948.

(Επισκέψεις: 217 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend