Διεθνή

Ισραηλινοί δολοφόνοι με στολή: Σκότωσαν 14χρονο Παλαιστίνιο στη Γάζα

Ήταν 14 ετών! Τον δολοφόνησε ο Ισραηλινός στρατός. Έπεσε στον αγώνα για μια ελεύθερη πατρίδα. Ο Γιούσεφ Αλ Ντάγια, χτυπήθηκε στον θώρακα από ισραηλινή σφαίρα… 

Ο έφηβος Παλαιστίνιος δολοφονήθηκε την Παρασκευή κατά τη διάρκεια νέας μεγάλης διαδηλώσεις κατά μήκος των συνόρων ανάμεσα στη Λωρίδα της Γάζας και το Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε επίσημα το υπουργείο Υγείας του θύλακα.

Περίπου 8.000 Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν σε διάφορα σημεία κατά μήκος του τείχους ύψους αρκετών μέτρων στα σύνορα που φρουρείται αυστηρά από ισραηλινούς στρατιώτες. Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, ο Άσραφ αλ Κούντρα «άλλοι περίπου τριάντα Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από τα ισραηλινά πυρά».

Ο Ισραηλινός στρατός κυνικά δήλωσε για πολλοστή φορά ότι οι άνδρες έκαναν «χρήση μέσων αντιμετώπισης ταραχών και άνοιξαν πυρ βάσει των ισχυόντων κανόνων εμπλοκής».

Η Λωρίδα της Γάζας, έχει μετατραπεί από την 30ή Μαρτίου 2018 σε πεδίο διαδηλώσεων για τον Παλαιστινιακό λαό. Τουλάχιστον 251 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά έκτοτε…

(Επισκέψεις: 197 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend