Διεθνή

Ισπανία: Ένα εκατ. ευρώ για νέα γκλομπ, ώστε να …βαράνε «καλύτερα» τα ΜΑΤ

Ένα εκατ. ευρώ, συν ΦΠΑ, είναι το ποσόν που θα καταβάλει η Γενική Διεύθυνση της Ισπανικής Αστυνομίας κατά την επόμενη διετία για να προμηθευθεί 10.000 πτυσσόμενα γκλομπ για να ξεκινήσει η σταδιακή αντικατάσταση των παραδοσιακών που έως σήμερα χρησιμοποιούν τα όργανα της τάξης.

Η προμήθεια των νέων  γκλομπ σύμφωνα με την εφημερία «El Pais» γίνεται προκειμένου να αποκτήσει «καλύτερη αποτελεσματικότητα και λειτουργικότητα στις διάφορες υπηρεσιακές αποστολές» η αστυνομία! Ένα εκατ. ευρώ λοιπόν για να βαράνε «καλύτερα» τα ΜΑΤ!

Όπως αναφέρεται, η αγορά των νέων γκλομπ κατέστη αναγκαία μετά τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων στην Καταλονία.  Μπορεί εκεί οι αστυνομικοί να έκαναν ακόμα και χρήση από λαστιχένιες σφαίρες και να τραυμάτισαν χιλιάδες πολίτες για να καταστείλουν τις μαζικές διαδηλώσεις, ωστόσο …ανακάλυψαν ότι δεν έχουν αρκετά εφόδια. 

Οι ενώσεις της αστυνομίας ζήτησαν λοιπόν «καλύτερα υλικά μέσα, από τα παραδοσιακά “αγχεμάχα” γκλομπ που δεν κρατούν μακριά τους αντιπάλους (σ.σ τους διαδηλωτές δηλαδή)».  Σύμφωνα με το μνημόνιο της Υπηρεσίας Εξοπλισμού της Εθνικής Αστυνομίας το καινούργιο υλικό «είναι ιδανικό»(!!!), καθώς εξασφαλίζει το «απρόσβλητο» εκείνου που το χειρίζεται. Στο μέλλον, τα πτυσσόμενα γκλομπ, οι αστυνομικοί θα μπορούν να τα κατεβάζουν στα κεφάλια των διαδηλωτών ακόμα και από μισό μέτρο μακριά! Επίσης θα έχουν βάρος μόλις 610 γραμμάρια, ώστε να μην …κουράζονται και οι άνδρες των δυνάμεων καταστολής όταν «τσακίζουν» τον …«αντίπαλο» λαό.

Τα πρώτα 3000 νέα γκλομπ θα παραδοθούν από την εταιρεία που μειοδότησε στον σχετικό διαγωνισμό, Tecnología y Desarrollo Teyde SL, πριν τα τέλη του τρέχοντος έτους, ενώ τα υπόλοιπα 7.000 θα διατεθούν κατά τη διάρκεια του 2020. 

Υ.Γ: Οι αστυνομικοί έχουν ζητήσει επίσης να εξοπλιστούν και με πιστόλια ηλεκτρινής εκκένωσης και Taser. Ανοίγουν δουλειές εκεί στην Ισπανία για τις πολυεθνικές που εξοπλίζουν τις δυνάμεις καταστολής

του κρατικού μηχανισμού… Στην αντίπερα όχθη τα λαϊκά στρώματα θα βρεθούν αντιμέτωπα με ακόμα μεγαλύτερη βία…

(Επισκέψεις: 607 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend