Διεθνή

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 700.000 οι θανάτοι από την Covid-19

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν το ορόσημο των 700.000 θανάτων που σχετίζονται με τον νέο κορωνοϊό σήμερα, σύμφωνα με απολογισμό του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, την ώρα που οι αρχές προχωρούν στη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων εμβολίων προκειμένου να προστατεύσουν τους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους που εργάζονται σε υψηλού ρίσκου επαγγέλματα.

Ο μέσος όρος των θανάτων την ημέρα ήταν πάνω από 2000 για την τελευταία εβδομάδα, αριθμός που αντιπροσωπεύει περίπου το 60% της κορύφωσης των θανάτων τον Ιανουάριο, σύμφωνα με ανάλυση των δημοσίων υγειονομικών δεδομένων του Ρόιτερς.

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να ηγούνται παγκοσμίως σε αριθμό κρουσμάτων και θανάτων από την covid-19, αντιπροσωπεύοντας το 19% και το 14% αντίστοιχα όλων των καταγεγραμμένων περιστατικών. Παγκοσμίως, οι νεκροί από την πανδημία έχουν σχεδόν φθάσει στα 5 εκατομμύρια.

Εξάλλου, η άκρως μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα οδήγησε σε αύξηση των κρουσμάτων που κορυφώθηκαν στα μέσα Σεπτεμβρίου – προτού μειωθούν στα τωρινά επίπεδα- με περίπου 117.625 νέα κρούσματα ημερησίως.

Ο αριθμός αυτός παραμένει υψηλότερος των 100.000 κρουσμάτων την ημέρα, τα οποία ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος Άντονι Φάουτσι έχει πει πως χρειάζονται προκειμένου να τερματιστεί η υγειονομική κρίση.

Αν και σε εθνικό επίπεδο οι αριθμοί νοσηλειών έχουν καταγράψει πτώση τις τελευταίες εβδομάδες, ορισμένες πολιτείες, ιδίως στον αμερικανικό νότο, καταγράφουν αυξήσεις ρεκόρ, κάτι που ασκεί πίεση στα υγειονομικά συστήματά τους.

Περίπου το 56% του αμερικανικού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως, με το 65% περίπου να έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση, σύμφωνα με τα στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Επισκέψεις: 68 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend