Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Ιακωβίδης: «Είναι πολύ λυπηρό να ντρέπεσαι να πας στον φυσιοθεραπευτή γιατί δεν σου παίρνει λεφτά»

Συγκλονιστικές δηλώσεις του πρωταθλητή στην άρση βαρών, Θοδωρή Ιακωβίδη, μετά τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο (βίντεο)

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος της ελληνικής άρσης βαρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η συμμετοχή του στο..

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος της ελληνικής άρσης βαρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η συμμετοχή του στο β’ γκρουπ των 96 κιλών ολοκληρώθηκε με 338 κιλά στο σύνολο.

Ήταν ο τελευταίος αγώνας του. Στο φινάλε της προσπάθειάς του έκανε τις παρακάτω δηλώσεις.

«Συγγνώμη για το τρέμουλο της φωνής, είναι οι τελευταίες στιγμές μου στην εθνική ομάδα», ανέφερε αρχικά ο Έλληνας αρσιβαρίστας στην κάμερα της ΕΡΤ και συνέχισε: «Η επίδοση δεν αντικατοπτρίζει το 100%. Αντιμετώπισα κάποια προβλήματα μετά Ευρωπαϊκό κατά το διάστημα Απριλίου, Μαΐου κι αρχές έκτου. Ήρθα μόνο μ’ ένα μήνα βαριά προπόνηση. Έκανα παραπάνω κιλά απ’ αυτά που έκανα τελευταία στην προπόνηση και δεν μπορώ να έχω παράπονο. Διαλέξαμε να μπούμε σε μια προσπάθεια πέρα από τις δυνατότητες μας, αλλά μείναμε από δυνάμεις.

 

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης σε δηλώσεις που έκανε στη συνέχεια στο sport24.gr δήλωσε:

«Προσπαθώ να συνέλθω σιγά-σιγά. Έχω πάρει αυτή την απόφαση εδώ και πολύ καιρό και μετά τον αγώνα πέρασε όλη η καριέρα μου μπροστά από τα μάτια μου σαν φιλμ δύο λεπτών. Οι φίλοι που έκανα, οι στιγμές που ζήσαμε, αποστολές, μετάλλια, γέλια, χαρές, απογοητεύσεις, δύσκολες στιγμές. Όλα. Το τελευταίο διάστημα πιέστηκα περισσότερο. Είχα έναν τραυματισμό τον Απρίλιο που με άφησε δύο μήνες έξω. Στο μεταξύ, άλλαξαν οι κανονισμοί της παγκόσμιας ομοσπονδίας και έμενα εκτός πρόκρισης. Έπειτα, άλλαξαν και πάλι και ήρθα στο Τόκιο. Αυτή την απόφαση την έχω πάρει από το 2018, είπα να κάνω μια τελευταία προσπάθεια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο»/

Λέω να χειροκροτήσουμε όλους τους αθλητές. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, ανεξάρτητα από τη θέση του, το χρώμα του. Ο τελευταίος μπορεί να έχει κάνει μεγαλύτερη προσπάθεια από τον πρώτο. Και ίσως να έχει αντιμετωπίσει πολύ χειρότερα πράγματα απ’ ό,τι ο πρώτος και ενδεχομένως γι’ αυτό να βρίσκεται και στην τελευταία θέση. Επειδή, έχει αντιμετωπίσει χειρότερες καταστάσεις. Τις προάλλες καθόμουν στο μπαλκόνι και τους έβλεπα όλους και σκεπτόμουν ότι εδώ, αγωνίζεται το πανανθρώπινο ψηφιδωτό της Γης. Εδώ που αγωνιζόμαστε όλοι δεν υπάρχει ούτε χρώμα, ούτε φυλή“, συνέχισε και συμπλήρωσε: 

«Ισχύουν αυτά που σας είπε ο Πύρρος Δήμας. Μου βρήκε φυσικοθεραπευτή η ομοσπονδία και δεν εξυπηρετούσε να πάω. Αυτή τη στιγμή για να κάνω προπόνηση και να γυρίσω και να πάω και στη δουλειά μου κάνω περίπου 400 χιλιόμετρα την εβδομάδα. Είμαι γυμναστής, εργάζομαι σε γυμναστήριο. Τα οδοιπορικά μου είναι 250 ευρώ και αν τον τελευταίο χρόνο δεν είχα και την οικονομική ενίσχυση από τον Παναθηναϊκό, δεν θα μπορούσα να τα καταφέρω. Εμείς βλέπουμε το Τόκιο. Βλέπουμε την κορυφή του παγόβουνου. Αυτά συμβαίνουν χρόνια. Έγιναν το 2019, το 2018, το 2017, το 2016, το 2015. Αυτή η κατάσταση δεν είναι φετινή. Η ομοσπονδία τι να πρωτοκάνει με 300.000 το χρόνο; Το παράπονό μου δεν είναι προς την ομοσπονδία. Όταν τα μισά χρήματα από την επιχορήγηση η ομοσπονδία πρέπει να τα δώσει στους υπαλλήλους, έχει τα λειτουργικά της έξοδα, πρέπει να κάνει και πανελλήνια πρωταθλήματα. Τι να κάνει; Έχει τόσα έξοδα. Και αυτή η ομοσπονδία ό,τι μπορεί κάνει“.

Είχε συνέλθει μετά τη συγκίνησή του. “Τώρα, είμαι καλύτερα. Από χθες το βράδυ είχα συνειδητοποιήσει το τέλος μου από την Εθνική ομάδα. Από χθες ήμουν αρκετά φορτισμένος. Θυμήθηκα τα πάντα. Τον πρώτο μου αγώνα. Θυμάμαι όλους τους αγώνες. Είναι περίπου 100 αγώνες και θυμάμαι τα πάντα. Προσπάθειες, κιλά που μπήκα. Τι έγινε ξεχωριστά στον κάθε ένα με λεπτομέρειες. Το καλύτερο που κρατάω είναι οι σχέσεις που έκανα μέσα από το άθλημα. Οι φιλίες μου με παιδιά που δεν τα ήξερα και βρεθήκαμε όλοι μαζί με τον ίδιο στόχο, το ίδιο όραμα. Παλέψαμε το ίδιο και η φιλία μας κρατάει μέχρι σήμερα. Στην Εθνική ομάδα είμαι από το 2010. Η πιο δύσκολη στιγμή είναι τώρα. Επειδή, ο αθλητής βράζει ακόμα μέσα μου και θέλει να παίξει και του χρόνου, θέλει να πάει και στο Παρίσι, να πάει και στο Λος Άντζελες, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται“.

Σε ερώτηση αν θα συνέχιζε αν άλλαζαν όλα, απάντησε: «Μακάρι το κράτος να κουνηθεί. Να δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον του και ότι είναι δίπλα μας για να μας βοηθήσει και εγώ ξεκινάω και πάω στο Παρίσι, πάω στο Λος Αντζελες και πάω και Αυστραλία το 2032. Μακάρι να σταθούν δίπλα σε όλους τους αθλητές και στους 83 που προκρίθηκαν και σε αυτούς που δεν τα κατάφεραν και το έχασαν για λίγο. Είναι και άλλοι που έμειναν εκτός για τους ίδιους λόγους. Ξέρω πάνω από 20 περιπτώσεις αθλητών που περνάνε δύσκολα!».

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις