Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Η Pizza Fan απέλυσε τον κωμικό Π. Ρούπο με… υπόδειξη «Μπογδάνων»

Την απόλυση του γνωστού κωμικού Πάρι Ρούπο για όσα εκείνος είπε σε παράσταση του ανακοίνωσε μέσω social media η Pizza Fan...

Πρόσθεσε τον Ημεροδρόμο στην Google

Την απόλυση του γνωστού κωμικού Πάρι Ρούπο για όσα εκείνος είπε σε παράσταση του ανακοίνωσε μέσω social media η Pizza Fan.

Αφορμή στάθηκε ένα απόσπασμα από την εμφανιση του Ρούπου στο πλαίσιο του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη, τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2025 στα Λιπάσματα Δραπετσώνας.

 
 
 

Στη διάρκεια της παράστασης μια τεράστια ελληνική σημαία ήταν τοποθετημένη σε ένα καζάνι με τον κωμικό να σχολιάζει «αν κρίνουμε από τη μυρωδιά έχει μέσα βοθρολύματα» ενώ σε άλλο σημείο ο stand up comedian ακούγεται να λέει ότι η καμπάνια του Τσάρλι Κερκ υπερ της οπλοκατοχής «βρήκε επιτέλους στόχο».

Με μπροστάρη τον Μπογδάνο…

Οι αναφορές του κωμικού προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις από (ακρο)δεξιούς κύκλους, με την εταιρεία να προχωρά σήμερα στην απόλυση του.

Από τους πρώτους που στοχοποίησαν τον Πάρι Ρούπο ζητώντας την απόλυση του ήταν ο Μπογδάνος με βίντεο στο Youtube.

Σε ανάρτηση του μάλιστα στο Facebook ο Μπογδάνος χαρακτηρίζε «μισάνθρωπο ανθέλληνα» τον Ρούπο και καλούσε σε μποϊκοτάζ της Pizza Fan μέχρι να λήξει τη συνεργασία της με τον κωμικό.

«Η Pizza Fan Greece έχει δικαίωμα να επιλέγει ως πρόσωπο της καμπάνιας της όποιον μισάνθρωπο ανθέλληνα επιθυμεί:Κάποιον πχ που ταυτίζει τη σημαία μας με λύματα, ή που επιχαίρει για πολιτικές δολοφονίες και σφαγές γυναικόπαιδων. Κι εμείς έχουμε ως πολίτες και καταναλωτές δικαίωμα να κάνουμε την Pizza Fan να μετανιώσει για τις επιλογές της, να απολογηθεί και να τις διορθώσει.
Η PizzaFan, η ελληνική σημαία & τα βοθρολύματα: Μποϊκοτάζ μέχρι να λύσει τη συνεργασία με Πάρι Ρούπο».

«Μεγάλη απρέπεια»

Λίγες ώρες μετά η επιθυμία Μπογδάνου εισακούστηκε από την εταιρεία και με συνοπτικές διαδικασίες η Pizza Fan σε μια ανάρτηση, μνημειο… λογοκρισίας, ανακοίνωσε τη λήξη της συνεργασίας της με τον Πάρι Ρούπο.

Στην ανακοίνωση, ούτε λίγο ούτε πολύ η εταιρεία υποστηρίζει πως οποιος συνεργάζεται με την Pizza Fan θα πρέπει να μην εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις αν εκείνες «εκθέτουν» την αλυσίδα.

«Θεωρούμε μεγάλη απρέπεια τη χρησιμοποίηση εθνικών συμβόλων και ιστορικών γεγονότων με ανάρμοστο τρόπο» λέει η ανακοίνωση ενώ σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι «οποιοσδήποτε εκπροσωπεί μια εταιρεία με την εμβέλεια της Pizza Fan, που φτάνει σε κάθε ελληνικό σπίτι χωρίς καμία διάκριση, θα πρέπει να γνωρίζει ότι πέρα από τις προσωπικές του θέσεις και τα όποια πιστεύω οφείλει να σέβεται τον κόσμο της και να μην εκθέτει αναίτια την εταιρεία με την οποία συνεργάζεται με σχόλια που μπορούν να δημιουργήσουν αντιθέσεις και εντάσεις στον κόσμο της και ευρύτερα στο κοινωνικό σύνολο»

Όλη η ανακοίνωση

«Εκ μέρους της διοίκησης της Pizza Fan, σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε με τον κωμικό Πάρι Ρούπο με τον οποίο συνεργάστηκε η εταιρεία για ένα διάστημα, για την προβολή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοινώνονται τα εξής:

«Θέλουμε να κάνουμε απόλυτα ξεκάθαρο ότι θεωρούμε μεγάλη απρέπεια τη χρησιμοποίηση εθνικών συμβόλων και ιστορικών γεγονότων με ανάρμοστο τρόπο στην προσωπική παράσταση κωμωδίας του Πάρι Ρούπου, η οποία καμία σχέση δεν έχει να κάνει επικοινωνιακά με την Pizza Fan και για την οποία μάθαμε και εμείς από τα MME.

Παράλληλα οποιοσδήποτε εκπροσωπεί μια εταιρεία με την εμβέλεια της Pizza Fan, που φτάνει σε κάθε ελληνικό σπίτι χωρίς καμία διάκριση, θα πρέπει να γνωρίζει ότι πέρα από τις προσωπικές του θέσεις και τα όποια πιστεύω οφείλει να σέβεται τον κόσμο της και να μην εκθέτει αναίτια την εταιρεία με την οποία συνεργάζεται με σχόλια που μπορούν να δημιουργήσουν αντιθέσεις και εντάσεις στον κόσμο της και ευρύτερα στο κοινωνικό σύνολο.

Για τους ανωτέρω λόγους από σήμερα 25/9/25 η Pizza Fan ανακοινώνει την απόλυση του κ. Ρούπου και διακόπτει κάθε συνεργασία μαζί του».

Αντιδράσεις και νέο μποϊκοτάζ

Στα σχόλια της ανάρτησης πολλοί γνωστοι stand up comedians όπως ο Θανάσης Σαμαράς έσπευσαν να υπερασπιστούν τον συνάδελφό τους και την ελευθερία του λόγου.

Η απόφαση της Pizza Fan υπάρχει, όπως όλα δείχνουν, περίπτωση να της γυρίσει… μπουμερανγκ καθώς ήδη στα social media ξεκίνησε εκστρατεία για μποϊκοτάζ της αλυσίδας, ως διαμαρτυρία για την απόλυση Ρούπου.

Ανακοίνωση του Πάρι Ρούπου

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο γνωστός κωμικός για την απόλυση για «αντιφασιστική σάτιρα μετά από προτροπή ακροδεξιών στοιχείων» καταγγέλλει τη μεθοδευμένη ιντερνετική επίθεση με email, μηνύματα, σχόλια και τηλεφωνήματα στα social media και στο τμήμα επικοινωνίας της εταιρείας, μετά από ξεκάθαρη προτροπή δύο ακροδεξιών youtubers καθώς και γνωστού δημοσιογράφου και πρώην βουλευτή, στις εκπομπές τους στο YouTube.

Ειδικότερα αναφέρει πως: «Σήμερα Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2025, μου ανακοινώθηκε από την Pizza Fan, την εταιρεία όπου εργάζομαι σταθερά εδώ και 5 έτη, η λύση της σύμβασής μου, κοινώς απόλυση.

Στην οποία εταιρεία, σημειωτέον, μού έγινε πρόσληψη με την ιδιότητα του κωμικού, για την παραγωγή εβδομαδιαίου content.

Aφορμή της απόλυσης ήταν η μεθοδευμένη ιντερνετική επίθεση με email, μηνύματα, σχόλια και τηλεφωνήματα στα social media και στο τμήμα επικοινωνίας της εταιρείας, μετά από ξεκάθαρη προτροπή δύο ακροδεξιών youtubers καθώς και γνωστού δημοσιογράφου και πρώην βουλευτή, στις εκπομπές τους στο YouTube.

Τα περισσσότερα με περιεχόμενο συκοφαντικό και απειλητικό, προς την εταιρεία και προς εμένα.

Στις εκπομπές αυτές προβλήθηκε και σχολιάστηκε καταλλήλως απόσπασμα από την stand-up comedy εμφάνισή μου στο πλαίσιο του “Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη 2025” στα Λιπάσματα Δραπετσώνας, όπου είπα κάποια αστεία με αντιφασιστικό περιεχόμενο. Η φύση των αστείων, όπως συνηθίζεται, διαστρεβλώθηκε και ερμηνεύτηκε με τον τρόπο που εκείνοι ήθελαν, ώστε να εξυπηρετήσουν τα συντηρητικά alt-right αφηγήματά τους.

Το βίντεο αυτό προκάλεσε τις αντιδράσεις και τη συσπείρωση των κλασικών εθνικιστικών και ακροδεξιών κύκλων του ίντερνετ και διοχετεύθηκε στις εν λόγω εκπομπές, από όπου έγινε κάλεσμα δωσιλογικού και στοχοποιητικού χαρακτήρα από τους παρουσιαστές, για “ενοχλητικό σπαμ” παντός είδους προς την εταιρεία και μποϊκοτάζ, με απώτερο σκοπό την απομάκρυνση μου από αυτή, και με σαφείς αναφορές, όπως “να μου κόψουν το ψωμί”, “να πεινάσει” κλπ.

Ταυτόχρονα φυσικά με την παραδοσιακή πλέον τακτική επίθεσης με σχόλια και προσωπικά μηνύματα με απειλητικό/υβριστικό χαρακτήρα και με υποκίνηση βίας, σε όλα μου το σόσιαλ.

Η κίνηση αυτή έγινε από ανθρώπους που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους με κάθε ευκαιρία για την “ελευθερία του λόγου”, αρκεί ο λόγος αυτός να είναι αποκλειστικα ο βαθιά μισαλλόδοξος δικός τους.

Με τη στάση τους απλά επιβεβαίωσαν το περιεχόμενο των αστείων που ειπώθηκαν στη συγκεκριμένη παράσταση.

Η εταιρεία δυστυχώς ενέδωσε σε αυτές τις πιέσεις, αφήνοντας έτσι περιθώριο για αντίστοιχες εκδικητικές πρακτικές από τα ίδια στοιχεία στο μέλλον για την ίδια αλλά και για όποια άλλη εργοδοσία επιθυμήσουν, σε αντίστοιχες περιπτώσεις, και κανονικοποίηση αυτών.

Με μία ανακοίνωση αρκετά προβληματική που στο περιέχομενο της αναίρει την ίδια της την απόφαση, συντάσσεται με τα ακροδεξιά τρολλ και δεν προφυλάσσει τον εργαζόμενο.

Εν έτει 2025, γινόμαστε ακόμα μάρτυρες εργοδοτικών εκδιώξεων για πολιτικά φρονήματα με εργαζόμενους να γίνονται έρμαια του νεοφασιστικού οχετού.

Στο ίντερνετ μπορεί να βρίσκουν εύκολο έδαφος οι σύγχρονοι δωσίλογοι και φασίστες.

Ο φασισμός όμως νικιέται στους δρόμους, στις γειτονιές και καθημερινά μέσα μας.

Ενημερώνω και δημόσια ότι έχω ήδη κινήσει νομικές διαδικασίες προς τους υπευθύνους της υποκίνησης αυτού το κύματος μίσους προς το πρόσωπό μου, το οποίο θίγει την προσωπικότητα μου, την καλλιτεχνική μου υπόστασή και την επαγγελματική μου ακεραιότητα.

Ευχαριστώ τους/ις συναδέλφους (από τη σκηνή του stand-up comedy και μη) για τα γρήγορα αντανακλαστικά τους και τη στήριξη, τα media που δημοσιοποίησαν το ζήτημα και πήρανε θέση, καθώς και όλους/ες που βρίσκεστε αλληλέγγυοι/ες σε αυτό.

Η τέχνη δε στοχοποιείται και δεν τιθασεύεται.

Και για όσους ακόμα απειλούν, ξέρετε όντως πού θα μας βρείτε. Στις σκηνές.

Αυτές δε μπορείτε να μας τις πάρετε.

Καλώ όλες τις προοδευτικές δυνάμεις και κάθε άνθρωπο με ανοιχτό μυαλό σε στήριξη.

Είναι κάτι που αφορά εμένα σήμερα. Αλλά εσένα αύριο.

Δε φοβόμαστε. Προχωράμε όπως πάντα, και καλή μας τύχη,

Πάρις Ρούπος

ΥΓ: Στα σχόλια παραθέτω links των προαναφερθέντων καναλιών και λογαριασμών που υποκίνησαν όλη αυτή την επίθεση καθώς και την ανακοίνωση της εταιρείας»

Πηγή: topontiki.gr

Post
Filter