Πολιτική

Η εγκληματική δράση της φασιστικής οργάνωσης «Κρυπτεία»

«Ο αγώνας μας κλιμακώνεται μετά τον εμπρησμό στη Μανωλάδα. Δεν θα αφήσουμε κανένα αντιρατσιστικό καθίκι όρθιο. Οι επιθέσεις μας σε καταλήψεις αντιρατσιστών θα κλιμακωθούν». Με αυτόν τον τρόπο ανέλαβε η αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Κρυπτεία» την ευθύνη για την επίθεση στην κατάληψη στο πρώην ΠΙΚΠΑ Πετραλώνων, με τηλεφώνημά της στην ιστοσελίδα iefimerida.gr.   Σύμφωνα με αυτά που φέρεται να είπε αυτός που τηλεφώνησε ανέλαβε και την επίθεση – με εμπρησμό όπως ανέφερε – στη Νέα Μανωλάδα της Ηλείας, όπου, πριν λίγες μέρες, στις 7 Ιουνίου, είχε εκδηλωθεί φωτιά σε καταλύματα των αλλοδαπών εργατών γης. 

Υπενθυμίζουμε ότι η φασιστική επίθεση έγινε χθες με βόμβες μολότοφ στην κατάληψη του πρώην ΠΙΚΠΑ στην περιοχή των Άνω Πετραλώνων που λειτουργεί ως κοινωνικός χώρος για την υγεία. 30 -40 άτομα  φώναξαν συνθήματα εναντίον του αναρχικού χώρου και της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ, εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ και ξυλοκόπησαν ένα νεαρό άτομο από τον χώρο. Αμέσως στην περιοχή συγκεντρώθηκε κόσμος και οι άγνωστοι τράπηκαν σε φυγή στα γύρω στενά. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει τέσσερις προσαγωγές. Λίγη ώρα αργότερα πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική διαδήλωση στην περιοχή.

Ποια είναι οι φασίστες της οργάνωσης «Κρυπτεία»

Έχουν εμφανιστεί ξανά στις 6 Νοεμβρίου 2017, όταν με τηλεφώνημα στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» – από μέλος της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Εθνική Αντιστασιακή Οργάνωση Κρυπτεία» – και ανέφερε πως ένας «συναγωνιστής» της οργάνωσης πήρε μέρος στην επίθεση που έγινε στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ.

Η επίθεση με πέτρες στο σπίτι και στο δωμάτιο του 11 χρονου Αμίρ, από το Αφγανιστάν, είχε γίνει στις 3 Νοεμβρίου. Πρόκειται για τον 11χρονο που αν και είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, τελικά παρέλασε με την ταμπέλα του σχολείου του, στην περιοχή της Δάφνης. Η επίθεση έγινε στο σπίτι όπου τότε ζούσαν ο Αμίρ και η οικογένεια του , στο πλαίσιο του προγράμματος Προσωρινής Στέγασης προσφύγων του δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Η οικογένεια είχε ζητήσει 

Όπως ανέφερε, τότε, το δημοσίευμα προειδοποίησαν – στο τηλεφώνημά –  θα ακολουθήσουν και άλλες επιθέσεις σε μουσουλμάνους, λέγοντας πως «θα χυθεί αίμα!». Σχετικά με το εάν η οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στο σπίτι του μικρού Αφγανού απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα, αλλά δεν δίστασε να πει πως ακόμα και μια από τις πέτρες σκότωνε τον 11χρονο, θα ήταν απλά «ένα μήνυμα». «Θα ακολουθήσει σειρά από επιθέσεις σε μουσουλμανικούς στόχους. Ανάμεσα μας είναι στρατιωτικοί και πρώην στρατιωτικοί αλλά πάνω απ’ όλα Έλληνες οικογενειάρχες και χριστιανοί. Θα ακούσετε ξανά από εμάς. Η επίθεση στον Αμίρ ήταν μόνο η αρχή», δήλωσε στον «Ελεύθερο Τύπο».

Σε ερώτηση της εφημερίδας αν είναι νεοναζί, το μέλος της ομάδας «Κρυπτεία» το αρνήθηκε, προσθέτοντας πως «αυτά έκανε ο Κολοκοτρώνης στους αλλόθρησκους»! Αναφορικά με το εάν εντάσσονται σε κάποιο κόμμα απάντησε «δεν ανήκουμε πουθενά. Είμαστε αυτόνομη οργάνωση». Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μια ομάδα που επικαλείτο το ίδιο όνομα, Κρυπτείας, είχε τηλεφωνήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου προειοδοποιώντας για τοποθέτηση βόμβας. Η απειλή είχε γίνει με αφορμή το συνέδριο «Αμφισβητούμενοι συνοριακοί τόποι: Διεθνικές Γεωγραφίες απέναντι στην Ευρώπη Φρούριο».

(Επισκέψεις: 105 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend