Στην επιβολή δασμών 2 ευρώ σε δέματα κάτω των 150 ευρώ από την Temu και τη Shein, προχωρά η ΕΕ, στο πλαίσιο του εμπορικού πολέμου.
Ενδεικτικές για το πως αυτά τα μέτρα αφορούν την προστασία των επιχειρηματικών ομίλων της ΕΕ στην κόντρα τους με τους κινέζικους είναι οι δηλώσεις που έκανε και ο Έλληνας υπ. Οικονομικών Κυρ. Πιερρακάκης προσερχόμενος στην σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ:
«Πιστεύουμε ότι αυτή η πολιτική είναι εξαιρετικά σημαντική για τη διαφάνεια του ηλεκτρονικού εμπορίου, για την προστασία των Ευρωπαίων καταναλωτών και για τη δημιουργία ισότιμων όρων ανταγωνισμού για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. Θα ήθελα επίσης να τονίσω ότι η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως τη θέση της Γαλλίας για την εισαγωγή αυτού του μέτρου σε ακόμη πιο πρώιμο χρονοδιάγραμμα, από τις αρχές του 2026. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για τα τελωνεία της ΕΕ και για την ΕΕ συνολικά».