Ανάσα και ανάταση για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο, καθώς στο 39ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη, για πρώτη φορά στα 100 χρόνια ιστορίας της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, ενώ συνέχισε την άνοδό της σε ποσοστά, ψήφους και έδρες.
Η ΔΑΣ έλαβε 168 ψήφους και 22 έδρες στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ.
Το αποτέλεσμα γίνεται ακόμα πιο σημαντικό με δεδομένο ότι στις αρχαιρεσίες που τελικά οδήγησαν στην ανάδειξη των αντιπροσώπων στο Συνέδριο συμμετείχε πάνω από το 60% των πολιτικών υπαλλήλων στο Δημόσιο.
Με κραυγές χαράς και συνθήματα «Συνδικάτα ταξικά, όχι κυβερνητικά» και «Αγώνας, ρήξη, ανατροπή η Ιστορία γράφεται με πάλη ταξική» υποδέχθηκαν το απόλυτα θετικό αποτέλεσμα οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ, το επιστέγασμα μια τιτάνιας ανυποχώρητης προσπάθειας χρόνων ενάντια στους «θεούς και δαίμονες» των κυβερνήσεων, των διοικήσεων, των δεκανικιών τους στο συνδικαλιστικό κίνημα που προσπαθούσαν να επιβάλλουν σιωπητήριο και να υποτάξουν τις συνειδήσεις των εργαζομένων. Όμως δεν τους πέρασε. Τώρα ο αγώνας συνεχίζεται με μεγαλύτερη ορμή. Και τώρα πια ξέρουμε καλά πως «κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος»!
Και μέσα σε αυτό το κλίμα αγωνιστικού ενθουσιασμού έστειλαν το μήνυμα της νίκης στους αγρότες που αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή βροντοφωνάζοντας «Στα μπλόκα της αγροτιάς σπάει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς»!
Η πρωτιά και η περαιτέρω ενίσχυση της μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμη στη μάχη για να αλλάξει ρότα το συνδικαλιστικό κίνημα στο Δημόσιο. Να συμβάλλει αποφασιστικά για να βγει η ΑΔΕΔΥ από το βάλτο του εργατοπατερισμού και των οφίτσιων. Να γίνει αποκούμπι των εργαζομένων, γνήσιος οργανωτής και μπροστάρης των αγώνων τους με κριτήριο τις ανάγκες τους, που για δεκαετίες υποτάσσουν και στριμώχνουν στις αντοχές της καπιταλιστικής οικονομίας, οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού, ποδοπατώντας την ανάγκη για ζωή και δουλειά με δικαιώματα.
Από σήμερα κιόλας οι δυνάμεις της ΔΑΣ αναλαμβάνουν, αγόγγυστα, το δύσκολο καθήκον να ανταποκριθούν στη δύναμη που τους έδωσαν οι εργαζόμενοι, για να γίνουν οι ομοσπονδίες και τα συνδικάτα, από αποστεωμένοι γραφειοκρατικοί μηχανισμοί, πόλοι αγωνιστικής συσπείρωσης.
Από 902.gr