Πολιτισμός

«Η ΑΛΛΗ ΟΧΘΗ»: Ο πρώτος δίσκος του Σωτήρη Μπαλλά

Ανάμεσα στα υπέροχα τραγούδια rου δίσκου (μεταξύ των οποίων μελοποιημένα ανέκδοτα ποιήματα του Μάνου Ελευθερίου) και στίχοι του δικού μας, του Δημήτρη Μηλάκα του «Ημεροδρόμου» μας, που έγραψε το «Ρεσάλτο» του. 

  «Η Άλλη Όχθη» είναι τ’ όνομα του πρώτου δίσκου του Σωτήρη Μπαλλά, ενός πολλά υποσχόμενου τραγουδιστή και δημιουργού, που έχει ήδη αξιοσημείωτη πορεία σε μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης και πλέον έχει γίνει ευρύτερα γνωστός στην Αθήνα και όλη την Ελλάδα με τις εμφανίσεις του και ως συνοδοιπόρος της Φωτεινής Βελεσιώτου. 

   Τον δίσκο τον ακούσαμε και σας το λέμε ειλικρινά: «Λέει πολλά» και τον προτείνουμε με μυαλό και καρδιά.  Ο δίσκος αποτελείται από 15 τραγούδια για τις καθημερινές ανάγκες, τις αγωνίες και του καθημερινούς αγώνες της εποχής μας. Περιέχει τέσσερα ανέκδοτα ποιήματα του Μάνου Ελευθερίου, που μελοποιήθηκαν από τον Βαλάντη Σωτηρίου, οκτώ τραγούδια σε στίχους του Διονύση Φαραού, τέσσερα εκ των οποίων μελοποίησε ο Σωτήρης Μπαλλάς, δύο ο Δήμος Λιπώνης και από ένα οι Γιώργος Καραμφίλλης και Χρυσάνθη Παπαηλιού.

  Οι Δημήτρης ΜηλάκαςΜαρία Κρέτση και Γ.Π. Γιαννακόπουλος υπογράφουν με τα λόγια τους ακόμα τρία τραγούδια του δίσκου, σε μουσική Σωτήρη Μπαλλά, Βαλάντη Σωτηρίου και Δήμου Λιπώνη αντίστοιχα.

   Στο δίσκο συμμετέχει η Φωτεινή Βελεσιώτου, η οποία ερμηνεύει μαζί με τον Σωτήρη Μπαλλά το ομώνυμο τραγούδι, «Η Άλλη όχθη». Επιπλέον, η Μέλπω Αλεξανδροπούλου, σταθερή συνεργάτιδα του Σωτήρη Μπαλλά, ερμηνεύει μαζί του δύο από τα τέσσερα τραγούδια των Μάνου Ελευθερίου – Βαλάντη Σωτηρίου και ένα των Διονύση Φαραού – Χρυσάνθης Παπαηλιού. Οι εξαιρετικοί μουσικοί, Δημήτρης Λάππας, Γιώργος Καραμφίλλης, Σπύρος Ρασσιάς, Λεωνίδας Κυρίδης,  Θωμάς Κωστούλας, Γιάννης Οικονομίδης, Νίκος Παπαναστασίου, Μάριος Τσομπανίδης, Χρήστος Λαρίσης, με την παρουσία τους αναδεικνύουν τις ενορχηστρώσεις των τραγουδιών. Οι ηχογραφήσεις, μίξεις και master έγιναν στο Cue studio στη Θεσσαλονίκη από τον Γιάννη Μαυρίδη. Επίσης ηχογραφήσεις έγιναν στο Lappino studio στην Αθήνα από τον Δημήτρη Λάππα. Ο δίσκος κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μετρονόμος του Θανάση Συλιβού.

***

Όπως ήδη θα έχετε αντιληφθεί ο ένας από τους στιχουργούς είναι ο δικός μας Δημήτρης Μηλάκας, του «Ημεροδρόμου» μας, που έγραψε το «Ρεσάλτο» του. Ακούστε το: 

***

Τα 15 τραγούδια του δίσκου μπορείτε να τα απολαύσετε εδώ: 

 

(Επισκέψεις: 976 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend