Αυτή είναι η κατάντια της επικίνδυσης για τον λαό “αριστείας”. Η Α’ παθολογική κλινική του ΓΝΑ Γ. Γεννηματάς δεν έχει παθολόγους! Η κλινική παρουσιάζει μεγάλες ελλείψεις κυρίως σε κυρίως ειδικευόμενους παθολόγους όπως καταγγέλλει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).
Οπως καταγγελουν οι γιατροί το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) του υπουργείου Υγείας έχει ενημερωθεί πολλές φορές για τις δραματικές ελλείψεις στην Α’ Παθολογική Κλινική στο νοσοκομείο Γεννηματάς, αλλά έως τώρα δυστυχώς δεν έχει δώσει λύση.
Η ΕΙΝΑΠ ζητάει αύξηση των οργανικών θέσεων των ειδικευόμενων παθολογίας (στις 50 από 30 που είναι σήμερα στο νοσοκομείο), να υλοποιηθούν οι προτάσεις μας για το εφημεριακό σύστημα της 1ης ΥΠε (όπως κατατέθηκαν στις 23/06/2025) και προβλέπουν κατάργηση των καθημερινών πρωινών εφημεριών και αντιτίθεται σε οποιαδήποτε σκέψη για συγχώνευση κλινικών.