Διεθνή

Χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ξεκίνησαν το βράδυ της Πέμπτης να σφυροκοπούν με σφοδρά πυρά πυροβολικού, μπαράζ των πυροβόλων πολεμικών πλοίων στα ανοικτά της Γάζας και από τον αέρα με επιθετικά ελικόπτερα, θέσεις στη Λωρίδα της Γάζας κατά μήκος των συνόρων, λίγη ώρα μετά τη διαταγή που έδωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου για την έναρξη χερσαίας στρατιωτικής επιχείρησης στον παλαιστινιακό θύλακo.
Δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Reuters και κάτοικοι της Γάζας έκαναν λόγο για σφοδρούς βομβαρδισμούς, ενταγμένους στο πλαίσιο της προετοιμασίας της χερσαίας επιχείρησης.«Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Άμυνας διέταξαν τις ένοπλες δυνάμεις να αρχίσουν μια χερσαία επιχείρηση απόψε προκειμένου να πλήξουν τις σήραγγες που οδηγούν τους τρομοκράτες από τη Γάζα στο Ισραήλ», ανέφερε επίσημη ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του Νετανιάχου.Στη χερσαία επιχείρηση συμμετέχουν μονάδες «του πεζικού, των τεθωρακισμένων, του πυροβολικού, του μηχανικού καθώς επίσης οι μυστικές υπηρεσίες με εναέρια και ναυτική υποστήριξη», σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού επιτελείου του Ισραήλ.Ο στρατός του Ισραήλ ανέφερε μέσω Twitter ότι «μια μεγάλη δύναμη μόλις άρχισε μια χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας. Ξεκίνησε μια νέα φάση της Επιχείρησης Προστατευμένη Παρυφή».
Η εισβολή του στρατού του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας που άρχισε απόψε (σ.σ. το βράδυ της Πέμπτης) θα έχει «φοβερές συνέπειες», προειδοποίησε η Χαμάς. Η χερσαία επιχείρηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στο έδαφος του θύλακα αυτού «δεν τρομάζει τους ηγέτες της Χαμάς ή τον παλαιστινιακό λαό» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Σάμι Αμπού Ζούχρι. «Προειδοποιούμε τον (πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν) Νετανιάχου για τις φοβερές συνέπειες αυτής της τόσο ανόητης ενέργειας» την οποία διέταξε, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της ισλαμιστικής Χαμάς.

Βομβάρδισαν νοσοκομείο στη Γάζα

Ισραηλινά τάνκς βομβάρδισαν χθες το νοσοκομείο Αλ Γάφα της Γάζας, στο οποίο νοσηλεύονταν 14 ασθενείς, κάποιοι σε παράλυση ή κώμα, και αρκετοί τραυματίστηκαν, ανακοίνωσε χθες ο διοικητής του νοσοκομείου.

«Ισραηλινά τανκς βομβαρδίζουν το νοσοκομείο, έχουν χτυπήσει πολλούς από τους ορόφους και πολλές νοσοκόμες έχουν τραυματιστεί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το νοσοκομείο στη συγκεκριμένη περιοχή της Γάζας έχει δεχθεί πολλές φορές ισραηλινά πυρά, και ο στρατός του Ισραήλ διέταξε την διοίκηση να το εκκενώσει.

Ωστόσο ήταν αδύνατο να μετακινηθούν οι ασθενείς, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι παράλυτοι, και δεν είχαν πού να πάνε.

«Δεν υπάρχει ασφαλές μέρος στη Γάζα. Αν το νοσοκομείο δεν είναι ασφαλές, τι είναι;», ανέφερε ο διοικητής.

(Επισκέψεις: 9 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend