Πολιτισμός

H ταινία της εβδομάδας: Η συμμορία των Σικελών – The Sicilian clan

Η συμμορία των Σικελών – The Sicilian clan

1969

Διάρκεια: 122΄

Σκηνοθεσία: Ανρί Βερνέιγ

Πρωταγωνιστούν: Ζαν Γκαμπέν, Αλαίν Ντελόν, Λίνο Βεντούρα

Τα δυο τελευταία καλοκαίρια οι διανομείς φαίνεται να έχουν αποφασίσει να μας θυμίσουν τις ταινίες που σημάδεψαν τη σταδιοδρομία του Γάλλου σταρ Αλαίν Ντελόν. Ο Κύριος Κλάιν, η Πισίνα, ο Σαμουράι και τώρα άλλη μια γκανγκστερική ταινία με πρωταγωνιστές υπέρλαμπρους αστέρες της γαλλικής μεγάλης οθόνης του 60.  Η μουσική επένδυση του Ένιο Μορικόνε – μινιμαλιστική και υπαινικτική όπως πάντα – “ντύνει” μια ακόμα ιστορία “τέλειας ληστείας” εκατομμυρίων που οργανώνει ο καθ’όλα ευυπόληπτος Γάλλος επιχειρηματίας σικελικής καταγωγής, Βιττόριο Μαναλέζε, μαζί με τους γιους του και τον καταζητούμενο Ροζέρ Σαρτέν, τον οποίο  έχει βοηθήσει να δραπετεύσει.

Ο Αλαίν Ντελόν στο ρόλο ψυχρού δολοφόνου και γυναικοκατακτητή – η σκληρότητα με τη γοητεία του ακαταμάχητου ινδάλματος σε μια ακόμα από τις κλασικές του ταινίες.

Τον Σαρτέν κυνηγάει ο αστυνομικός επιθεωρητής Λε Γκοφ όπως η γάτα το ποντίκι – πολύ καλή η ερμηνεία του Λίνο Βεντούρα. Μια αδιανόητη ληστεία κοσμημάτων ολοκληρώνεται με επιτυχία και οι αρχές δεν ξέρουν τι να κάνουν. Και τότε έρχεται η σιτσιλιάνικη αρχή της οικογενειακής τιμής να τα καταστρέψει όλα.

Ένα ευρηματικό σενάριο – η εξέλιξη της ληστείας κρύβει πολλές εκπλήξεις και κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον – το καστ, το γρήγορο γύρισμα και η εξαιρετική φωτογραφία του Ανρί Ντεσέ έχουν κατατάξει την ταινία σε μια από τις κλασικές του είδους και μια σίγουρη επιλογή για ένα ευχάριστο βράδυ κάτω από τα αστέρια.

 

(Επισκέψεις: 575 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend