Πολιτική

Η παλάμη του Σταύρου

«Η δύναμη είναι στην παλάμη» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, με ανάρτηση του στο facebook. Η διαπίστωση αυτή έγινε από τον πρόεδρο του Ποταμιού, με αφορμή τα γεγονότα στην Τουρκία. Ήταν η πρώτη του αντίδραση. Έγραψε συγκεκριμένα: «Η δύναμη δεν είναι πια στη σκανδάλη όπως νόμιζαν κάποιοι αραχνιασμένοι στρατιωτικοί εγκέφαλοι. Η δύναμη είναι στην παλάμη». Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το σκεπτικό του.

Οι παρομοιώσεις είναι ωραίο πράγμα και στο γραπτό και στον προφορικό λόγο. Έχουν, όμως, μια ιδιαιτερότητα: Πρέπει να γίνονται κατανοητές και πέρα από αυτόν που τις σκέφτεται.

Η παρομοίωση του Σταύρου Θεοδωράκη εξηγήθηκε με διάφορους τρόπους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γενικότερα. Για να πούμε την αλήθεια, έχουμε διακρίνει ένα κλίμα θυμηδίας απέναντι στον κ. Θεοδωράκη.

Αναρωτιόμαστε τι τον οδήγησε, τελικά, σε αυτή τη φράση, που σίγουρα θα μείνει στην πολιτική ιστορία της χώρας. Ίσως να υπήρχε μια τάση αυτοπροσδιορισμού; Κανείς δεν γνωρίζει.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του προέδρου του Ποταμιού, με όλους τους συνειρμούς του. Η δύναμη του κειμένου του είναι στην αρχή. Στις δύο πρώτες προτάσεις. Ίσως, διότι ο κ. Θεοδωράκης είναι και δημοσιογράφος, οπότε γνωρίζει πως η αρχή του κειμένου θα κρατήσει τον αναγνώστη, για να διαβάσει και το υπόλοιπο. Ίσως. 

Ίσως κι εμείς να κάναμε λάθος στη φωτογραφία του θέματος μας. Μπορεί να εννοεί κάτι άλλο ο κ. Θεοδωράκης όταν γράφει «η δύναμη είναι στην παλάμη». Ίσως. 

ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

 

(Επισκέψεις: 71 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend