Η Γαλλία θα στείλει «μεγάλες ποσότητες» τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Άμυνας, Σεμπαστιάν Λεκορνού, σε συνέντευξή του που δημοσιοποιήθηκε χθες Δευτέρα το βράδυ.
Ο Λεκορνού επιβεβαίωσε επίσης την αποστολή στην Ουκρανία άλλων έξι πυροβόλων μακρού βεληνεκούς CAESAR, πέραν των δώδεκα που έχουν σταλεί ήδη. Τα συστήματα αυτά, 155 χιλιοστών, προσαρμοσμένα σε φορτηγά, έχουν δραστικό βεληνεκές που μπορεί να ξεπερνά τα σαράντα χιλιόμετρα, ανάλογα με τα πυρομαχικά.
Για την παράδοση πυραύλων κατά πλοίων επιφανείας, τους οποίους ζητεί η ουκρανική κυβέρνηση, περιορίστηκε να πει πως είναι «ανάμεσα στους φακέλους που εξετάζονται», αποφεύγοντας να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, το Παρίσι έχει παραδώσει στο Κίεβο, πέρα από τα πυροβόλα CAESAR, αντιαρματικούς πυραύλους «Milan» και αντιαεροπορικούς πυραύλους «Mistral». Στα μέσα Απρίλη, η τότε υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, η Φλοράνς Παρλί, υπολόγιζε ότι ο στρατιωτικός εξοπλισμός που είχε προμηθεύσει μέχρι τότε το Παρίσι στο Κίεβο ξεπερνούσε σε αξία τα εκατό εκατομμύρια ευρώ.
Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ