Διεθνή

H Γαλλία στέλνει αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή

Η Γαλλία θα αναπτύξει το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ και τη μάχιμη μονάδα του από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο στη Μέση Ανατολή για να υποστηρίξει τις γαλλικές στρατιωτικές επιχειρήσεις, εξήγγειλε την Πέμπτη ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν.

«Το αεροπλανοφόρο θα υποστηρίξει τις επιχειρήσεις Σαμάλ (στη Μέση Ανατολή) από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2020 προτού αναπτυχθεί στον Ατλαντικό Ωκεανό και στη Βόρεια Θάλασσα», δήλωσε ο Μακρόν κατά την ομιλία του για τη νέα χρονιά προς τις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις.

Η αποστολή αυτή πραγματοποιείται εν μέσω των αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ. Αποτελεί μια κίνηση της Γαλλικής κυβέρνησης σε ένα πεδίο έντογων ανταγωνισμών μεταξύ των ισχυρών ιμπεριαλιστικών κρατών.  

Οι Γαλλικές πολυεθνικές, διεκδικούν μερίδιο από το μοίρασμα των ενεργειακών πηγών της περιοχής επιδιώκοντας ταυτόχρονα να διατηρήσουν την επιρροή τους στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Ηδη ενεργειακά μονοπώλια από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, τη Ρωσία, τη Βρετανία και τη Γαλλία αρπάζουν τον ορυκτό πλούτο από τις χώρες της περιοχής και η αποστολή στρατευμάτων από τις συγκεκριμένες χώρες έρχεται ακριβώς για να «προστατεύσει» τη λεία.

Αυτή τη στιγμή η Μέση Ανατολή και Νοτιανατολική Μεσόγειος έχει μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη από πολυεθνικές και ιμπεριαλιστικά κράτη. Για τους λαούς οι εξελίξεις  θα είναι άκρως επικίνδυνες…

(Επισκέψεις: 329 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend