Βιντεοθήκη Διεθνή

H δύναμη του ανθρώπου στο Έβερεστ (βίντεο)

  Ο Σκοτ Ντούλαν,  28χρονος από την Αυστραλία έφθασε στις νότιες πλαγιές του Έβερεστ, από την πλευρά του Νεπάλ, σε υψόμετρο 5.364 μέτρων, σε περιοχή με εξαιρετικά δύσκολη προσβασιμότητα, στις 25 Μαρτίου.

  Μια σημείωση: Ο Σκοτ Ντούλαν είναι παραπληγικός και τα κατάφερε είτε πάνω στο ειδικά διαμορφωμένο αμαξίδιο, είτε περπατώντας με τα χέρια, είτε μεταφερόμενος από την ομάδα υποστήριξης που τον συνόδευε. Τα κατάφερε σε δέκα μέρες.

«Έκανα μεγάλη προσπάθεια, αγωνιζόμουν για να μπορέσω να αναπνεύσω, γιατί περπατούσα με τα χέρια μου» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Θυμάμαι, όμως, να σηκώνω το βλέμμα μου και να κοιτάζω εκεί που με περίμεναν περίπου είκοσι άνθρωποι. Μόλις έφτασα, όλοι άρχισαν να με χειροκροτούν. Αισθάνομαι μεγάλη τιμή και υπερηφάνεια, διότι κατάφερα να είμαι ο πρώτος παραπληγικός που έφθασε σ’ αυτό το υψόμετρο».

  Για να πετύχει τον στόχο του ο Αυστραλός ορειβάτης  έκανε οκτώ μήνες εξειδικευμένες ασκήσεις που αφορούν στο καρδιαγγειακό και στο μυϊκό του σύστημα, για να ενισχύσει το άνω μέρος του σώματός του. Επίσης, πήγε στα μονοπάτια των «Μπλε βουνών» στην Αυστραλία, με μάσκα για να περιορίσει την πρόσληψη οξυγόνου, για να προσεγγίσει, όσο γινόταν, τις συνθήκες που θα συναντούσε στα Ιμαλάια. Επόμενος στόχος του η συμμετοχή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το 2020, ως κολυμβητής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

(Επισκέψεις: 34 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Διαφήμιση

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend