Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Η δημοτική αρχή του δήμου Αμφίπολης προσπάθησε να κάνει την Κορμίστα ορμητήριο χρυσαυγιτών!

Την προσπάθεια της διοίκησης του δήμου Αμφίπολης να παραχωρήσει αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Κορμίστας, ως έδρα, για το επονομαζόμενο «Κίνημα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων "Δούρειος Ιππος"», που εκπροσωπούσε πρώην πυρηνάρχης Δράμας της Χρυσής Αυγής, καταγγέλλει η ΤΕ Σερρών του ΚΚΕ.

Την προσπάθεια της διοίκησης του δήμου Αμφίπολης να παραχωρήσει αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Κορμίστας, ως έδρα, για το επονομαζόμενο «Κίνημα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων “Δούρειος Ιππος”», που εκπροσωπούσε πρώην πυρηνάρχης Δράμας της Χρυσής Αυγής, καταγγέλλει η ΤΕ Σερρών του ΚΚΕ.

Οπως αναφέρει, στην τελευταία, πριν από τις δημοτικές εκλογές, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμφίπολης, στις 5/9, η δημοτική αρχή του κ. Φραστανλή έφερε για ψήφιση το συγκεκριμένο θέμα, που συνοδευόταν μάλιστα από θετική απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Κορμίστας και τη θετική εισήγηση του προέδρου του, εκ νέου υποψηφίου με την παράταξη του κ. Μελίτου.

Το χαρακτηριστικό είναι ότι τόσο ο δήμαρχος Αμφίπολης όσο και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εξέφραζαν τη συμφωνία τους για την παραχώρηση της αίθουσας, λησμονώντας τα δεινά της Κορμίστας από το φασισμό και το ναζισμό, αποκορύφωμα των οποίων ήταν το Ολοκαύτωμα του χωριού από τους Βούλγαρους κατακτητές την 1η Οκτωβρίου 1941 και την εκτέλεση 91 κατοίκων του, ως μέρος των αντιποίνων για την εξέγερση της Δράμας.

«Σε ένα κλίμα ενθουσιασμού για την “απίστευτη τύχη” του “εγκαταλελειμμένου με σπασμένα τζάμια σχολείου της Κορμίστας”, που επιτέλους “θα βρει προστασία και φροντίδα από το ΚΙΝΗΜΑ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ”, πολλοί εκ των δημοτικών συμβούλων εκθείαζαν τον πρώην πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής, θαύμαζαν τη διάθεση του εθελοντισμού και των δράσεων που υπόσχεται, δίνοντας τη συγκατάθεσή τους, ενώ οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι, λαλίστατοι ως εκείνη την ώρα σε άλλα θέματα του ΔΣ, παρέμεναν εκκωφαντικά σιωπηλοί!».

Τα σχέδια της διοίκησης και των συν αυτή ανέτρεψε η δημοτική σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και υποψήφια δήμαρχος Αμφίπολης, Αννα Αντσιου, αποκαλύπτοντας ποιοι είναι αυτοί που κρύβονται πίσω από τον «ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ» και ποια είναι τα σχέδιά τους.

Αντιλαμβανόμενοι ότι είχαν εκτεθεί, αποφάσισαν την αναβολή του θέματος γιατί …«δεν ήξεραν!», όπως είπαν.

Η ΤΕ Σερρών του ΚΚΕ απευθύνεται στους δημότες του δήμου Αμφίπολης και τους θυμίζει πως σε ένα ιστορικό χωριό όπως η Κορμίστα, που κάθε σπίτι έχει και έναν το λιγότερο νεκρό από την κτηνωδία του φασισμού, τα ναζιστικά μορφώματα δεν χωρούν!

«Είναι χρέος όλων να προστατέψουμε την περιοχή μας από τους ναζί φασίστες που επιχειρούν με τα προσχήματα του εθελοντισμού και κρύβοντας τους πραγματικούς τους σκοπούς  στο εσωτερικό των «ΔΟΥΡΕΙΩΝ ΙΠΠΩΝ» τους, να ζυμωθούν με τα παιδιά μας, μέσα στις μικρές κοινωνίες μας, για διαμορφώσουν νέες συνειδήσεις. Στόχο έχουν να καλλιεργήσουν ξενοφοβικά, ρατσιστικά ιδεολογήματα, να διαμορφώσουν μια νεολαία που δε θα αγωνίζεται για τις σύγχρονες ανάγκες της και τα δικαιώματά της, αλλά θα είναι παραστρατιωτικό μπουλούκι εξυπηρετώντας τις ανάγκες των λίγων, των εφοπλιστών, του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Με τον πόλεμο να εξελίσσεται στη γύρω περιοχή και μάλιστα με χώρες που οι ναζί εθνικιστές βρίσκονται στην εξουσία,  τέτοιες «αποφάσεις» είναι επικίνδυνες για τον λαό μας

Η παρ’ ολίγον και τυπικά συναίνεση της Δημοτικής αρχής αλλά και η ΣΙΩΠΗ και ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ όλων των υπολοίπων παρατάξεων απέναντι στους φασίστες, έδειξε πως τελικός τους σκοπός ήταν και είναι: «που θα παν αυτά τα ψηφαλάκια»!

Καλούμε τους Δημότες της Αμφίπολης αλλά και των υπολοίπων δήμων της ΠΕ Σερρών να επαγρυπνούν!

Να μη δώσουν βήμα σε όλους αυτούς τους φασίστες, και να γυρίσουν την πλάτη στις παρατάξεις που σκοπό έχουν την συνέχιση της πολιτικής που εξαθλιώνει τον λαό μας.

Να βγάλει συμπεράσματα από την πείρα του και να ενισχύσει στις 8 Οκτώβρη, όλα τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ  στους Δήμους και την Περιφέρεια Σερρών.

Δυναμώνουμε τα ψηφοδέλτια Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Αμφίπολης με επικεφαλής την Άντσιου Άννα, στη Νέα Ζίχνη  με την Μπρούντζιου Ζωή, τη Βισαλτία με τον Τσομετζίδη Παναγίωτη, τη Σιντική με την Ιωαννίδου Μαρία, τον Εμ. Παππά με τον Νικητόπουλο Στέργιο, τις Σέρρες με επικεφαλή την Τούσκα Ελένη.

Για Δημάρχους δίπλα στο λαό, που προστατεύουν τα λαϊκά δικαιώματα και τις κατακτήσεις του. Που λύνουν τα προβλήματα και παλεύουν συλλογικά μαζί με τους Δημότες για την αναβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου, με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες μας. Που θα είναι «κόντρα» στα κοστολογημένα τους προγράμματα και τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς της φτώχειας.

Χωρίς κρυφούς «ΔΟΥΡΕΙΟΥΣ  ΙΠΠΟΥΣ» , έντιμα και αταλάντευτα!».

 

Λαϊκή Συσπείρωση: Προσπάθησαν να κάνουν την Κορμίστα ορμητήριο της Χρυσής Αυγής και πιάστηκαν στα πράσα!

 

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης:

“Προσπάθησαν να κάνουν την Κορμίστα ορμητήριο της Χρυσής Αυγής και πιάστηκαν στα πράσα!

Στην τελευταία, πριν τις δημοτικές εκλογές, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Αμφίπολης, στις 5-9-2023, η Δημοτική αρχή του κ Φραστανλή, έφερε για ψήφιση την παρακάτω αίτηση : «παραχώρηση αίθουσας στο δημοτικό σχολείο Κορμίστας, ως ΕΔΡΑ, για το επονομαζόμενο “ΚΙΝΗΜΑ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΜΑΝΕΩΝ, ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ”.

Το συγκεκριμένο “ΚΙΝΗΜΑ”, εκπροσωπούσε ο πολύ γνωστός, πρώην πυρηνάρχης Δράμας της Χρυσής Αυγής (του οποίου το όνομα «ξέχασαν» να αναγράψουν στις εισηγήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου). Το καταστατικό του “κινήματος”, δεν είχε βέβαια, ούτε καν έγκριση από το Πρωτοδικείο, αλλά συνοδευόταν από τη θετική απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Κορμίστας και την θετική εισήγηση του Προέδρου του (και εκ νέου υποψηφίου με την παράταξη του κ Μελίτου).

Σε ένα κλίμα ενθουσιασμού για την «απίστευτη τύχη» του «εγκαταλελειμμένου με σπασμένα τζάμια  σχολείου της Κορμίστας», που επιτέλους «θα βρει προστασία και φροντίδα από το ΚΙΝΗΜΑ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ», πολλοί εκ των δημοτικών συμβούλων, εκθείαζαν τον πρώην πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής, θαύμαζαν τη διάθεση του εθελοντισμού και των δράσεων που υπόσχεται (σημείωση: διαβάστε το καταστατικό και θα καταλάβετε τι πρεσβεύουν), δίνοντας τη συγκατάθεσή τους , ενώ οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι, λαλίστατοι ως εκείνη την ώρα  σε άλλα θέματα του ΔΣ, παρέμεναν εκκωφαντικά σιωπηλοί!

Και ενώ ο κ Δήμαρχος και ο πρόεδρος του ΔΣ, εξέφραζαν τη συμφωνία τους για την ¨παραχώρηση¨,  η παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης, και συγκεκριμένα της  Άντσιου  Άννας, ανέτρεψε τα σχέδιά τους. Η επικεφαλής, αποκαλύπτοντας ποιοι είναι αυτοί που κρύβονται πίσω από τον «ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ» και ποια είναι τα σχέδιά τους, ανέτρεψε όλο το «σκηνικό της ωραίας ατμόσφαιρας» που εξελισσόταν.

Αντιλαμβανόμενοι ότι είχαν εκτεθεί, αποφάσισαν την αναβολή του θέματος. Προσέξτε: δεν είπαν ΟΧΙ! Απλώς ανέβαλαν τη συζήτηση γιατί « δεν ήξεραν» λένε……

Κανέναν δεν πείθουν ! Μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο και τον Τύπο, θα ήταν αρκετά!!!

Με δυο λόγια , μας έδειξαν τι είναι ικανοί να κάνουν για μια χούφτα ψήφους. Αποκάλυψαν ότι η ανάγκη για ψήφους υπερτερεί της προστασίας  της ιστορίας μας, των δημοτών, των παιδιών μας, της λογικής.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ  ΤΟΥΣ! Δείξτε τους ότι δεν μπορούν να παίζουν με τις ζωές μας προκειμένου να εκλεγούν!»

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις