Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Η απολογία της μητέρας της 12χρονης: «Είχα εμπιστοσύνη στον Μίχο, έβλεπα αστυνομικούς να συχνάζουν στο μαγαζί του»

Αποσπάσματα από την απολογία της μητέρας της 12χρονης

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση παιδοβιασμού της 12χρονης, μετά και την απολογία της μητέρας της. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Αννας Κανδύλη στο real.gr, η μητέρα της 12χρονης έδωσε νέα στοιχεία κατά τη διάρκεια της απολογίας της ενώπιον της 33ης ανακρίτριας, εμμένοντας ταυτόχρονα στην γραμμή της πλήρους άρνησης σχέσης σχετικά με τις αποτρόπαιες πράξεις του Μίχου σε βάρος της ανήλικης κόρης της.   

Ακολουθούν αποσπάσματα από την απολογία της:

«Η κόρη μου πήγαινε στο σχολείο κανονικά και το μεσημέρι την έπαιρνα εγώ από το σχολείο μαζί με τα αδέρφια της ή όταν δούλευα εγώ πήγαινε ο πατέρας της. Η κόρη μου πήγαινε στο μαγαζί του Μίχου όταν την φώναζε μετά το ολοήμερο σχολείο, μπορεί να ήταν και τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα. Εγώ είχα πάντα επικοινωνία με το παιδί όσο ήταν στο μαγαζί του. Δεν το είχα ανεξέλεγκτο το παιδί…Δεν υπάρχει περίπτωση να το ήξερα εγώ αυτό και να μην του είχα βγάλει τα μάτια. Του είχα απόλυτη εμπιστοσύνη…». 

«Έβλεπα αστυνομικούς να συχνάζουν στο μαγαζί του»

«Το μαγαζί είναι σε κεντρικό σημείο της γειτονιάς, ήταν άνθρωπος της εκκλησίας, είχε πολλούς γνωστούς στην γειτονιά, ηθοποιούς, πολιτικούς, του είχα εμπιστοσύνη. Όταν καμιά φορά πήγαινε το παιδί με σορτσάκι ή κολάν στο μαγαζί, μου το έστελνε στο σπίτι για να αλλάξει για να μην το βλέπει έτσι ο κόσμος. Μου έριχνε στάχτη στα μάτια. Επίσης του είχα εμπιστοσύνη γιατί έβλεπα αστυνομικούς εν ενεργεία και μη να συχνάζουν στο μαγαζί του.». 

«Να ήξερα ότι βιάζουν το παιδί μου και να καθόμουν με σταυρωμένα τα χέρια;»

«Όλες αυτές τις ημέρες μιλάω κάθε ημέρα με τα παιδιά μου και τα παιδιά μου κλαίνε και με ζητάνε. Δεν φταίω σε τίποτα, θα αυτοκτονήσω χωρίς τα παιδιά μου. Κοιμόμουν αγκαλιά με τα παιδιά μου. Όλα τα παιδιά μου τα αγαπάω και με αγαπάνε κι αυτά…Να το ήξερα ότι βιάζουν το παιδί μου και να καθόμουν με σταυρωμένα τα χέρια; Έ

«Ένα μήνα κρατιέμαι να μην πάω να τον σκοτώσω»

«Ένα μήνα κρατιέμαι να μην πάω να τον σκοτώσω. Από το τμήμα ανηλίκων μου είχαν πει να μην κάνω τίποτα για να μην καταλάβει κάτι κανένας ότι έκανα καταγγελία για να τον παρακολουθούν. Τον είδα την ημέρα του Σταυρού που ήταν στην λιτανεία της εικόνας και ήθελα να φωνάξω είναι βιαστής πιάστε τον. Πίστευε ότι δεν θα του έκανα τίποτα…». 

«Η σύζυγος του Μίχου μου είπε να υπογράψω ένα χαρτί ότι δεν θα τον καταγγείλω»

«Την πρώτη μέρα που το έμαθα πήρα τηλέφωνο τη σύζυγό του Μίχου, ενώ είχα ήδη κάνει καταγγελία, η οποία δεν με πίστευε στην αρχή και της έστειλα ένα από τα μηνύματα που είχε ανταλλάξει η κόρη μου με τον Μίχο. Κλείσαμε ένα ραντεβού με τη σύζυγό του να μιλήσουμε κι αυτή τότε έβγαλε μόνη της 100 ευρώ και μου τα έδωσε για να με βοηθήσει οικονομικά. Μετά από τέσσερις με πέντε ημέρες την πήρα τηλέφωνο και της ζήτησα 100 ευρώ γιατί τα χρειαζόμουν για τα παιδιά αλλά αυτή δεν ήξερε ότι είχα κάνει καταγγελία. Μου είπε ότι σε ό,τι χρειαζόμουν θα ήταν δίπλα μου σε ψυχολόγους και ό,τι άλλο κι αν θέλω να ζητήσω άλλα χρήματα για να με βοηθήσει να μην διστάσω. Μου είπε να πάμε σ’ ένα δικηγόρο να υπογράψουμε ένα χαρτί ότι δεν θα τον καταγγείλω και εκείνη θα με βοηθούσε οικονομικά με το παιδί, για παράδειγμα για ψυχολόγο και για να μην καταστραφούν οι οικογένειές μας…».

«Τον τελευταίο καιρό η κόρη μου απομακρυνόταν και τσακωνόμασταν λίγο. Πάντα ήταν ένα παιδί που δεν έδειχνε τα συναισθήματά της. Ήταν πάντα χαρούμενη και πολύ καλή μαθήτρια. Της έκανα παρατήρηση όταν έκανε επικίνδυνα πράγματα με το ποδήλατο, τα παιδιά πήγαιναν στο κατηχητικό και πάντα τα συμβουλεύαμε. Και στο κατηχητικό έχουν πολύ καλή γνώμη για εμένα…». 

«Τα παιδιά μου δεν είναι κακοποιημένα»

«Τα παιδιά μου δεν είναι κακοποιημένα. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς τα παιδιά μου, μου λείπουν πάρα πολύ και όταν μιλάω μαζί τους και κλαίνε αυτά εγώ βασανίζομαι….Εγώ δεν γνώριζα τι γινόταν στο παιδί μου. Πάντα προστάτευα τα παιδιά μου όποιος κι αν τα πείραζε».

Έρευνα για τη διαρροή της κατάθεσης της 12χρονης

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε η δημοσιοποίηση του περιεχομένου της κατάθεσης που έδωσε η 12χρονη απ’ τον Κολωνό για τη φρίκη που βίωνε. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών Αντώνης Ελευθεριανός διέταξε έρευνα για το πώς διέρρευσε η κατάθεση της 12χρονης στα μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του περιεχομένου της συζήτησης που είχε με παιδοψυχολόγο.

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις