Κοινωνία

Γονείς: Να μην αλλάξει η ημερομηνία εξέτασης στα αθλήματα για τους υποψήφιους των πανελλαδικών

Ανακοίνωση της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων-Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ)

Nα μην αλλάξει η ημερομηνία εξέτασης στα αθλήματα για τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων που επιθυμούν την εισαγωγή τους στα ΤΕΦΑΑ και τις στρατιωτικές/αστυνομικές σχολές, ζητά η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), μετά από δεκάδες καταγγελίες που έχει δεχτεί από γονείς και από Συλλόγους Γονέων Λυκείων σχετικά με αυτό το θέμα.

Όπως εξηγεί η ΑΣΓΜΕ: «Λόγω της εφαρμογής της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής -κάτι για το οποίο έχει διαφωνήσει σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα- και του τριπλού μηχανογραφικού που καλούνται να καταθέτουν οι μαθητές, οι εξετάσεις για τα αγωνίσματα για εισαγωγή σε ΤΕΦΑΑ ή Στρατιωτική/Αστυνομική Σχολή θα προηγούνται αρκετούς μήνες πριν τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, αποθαρρύνοντας τελικά αρκετούς μαθητές να είναι υποψήφιοι στη Σχολή που επιθυμούν.

Οι εξετάσεις για τα αθλήματα προβλέπεται από φέτος να γίνονται το φθινόπωρο (Νοέμβρη, Δεκέμβρη) και όχι τον Ιούνη όπως γίνεται όλα τα χρόνια, στερώντας έτσι από τους μαθητές τουλάχιστον 5 με 6 μήνες αθλητικής προετοιμασίας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι για την εξέταση στα αθλήματα αρκετοί μαθητές μετακινούνται από τον τόπο διαμονής τους σε πλησιέστερα αθλητικά εξεταστικά κέντρα σε όμορους νομούς για 2 έως 3 ημέρες, γεγονός που δεν μπορεί να ισχύσει εν μέσω λειτουργίας των σχολείων με το νέο τρόπο εξέτασης.

Καλούμε το υπουργείο Παιδείας να αλλάξει τώρα αυτή την αιφνιδιαστική του απόφαση και να επανέλθει η ημερομηνία διεξαγωγής της εξέτασης στα αθλήματα τον Ιούνη αμέσως μετά το πέρας των Πανελλαδικών Εξετάσεων», καταλήγει η ΑΣΓΜΕ.

(Επισκέψεις: 110 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend