Κοινωνία

Για τον Βασίλη Δημάκη: «Ο άνθρωπος που σήμερα κινδυνεύει να χαθεί δίνει έναν αγώνα για τα δικαιώματα των φυλακισμένων»

«Για να αρθεί το αδιέξοδο και το αυτό το παιδί να συνεχίζει να σπουδάζει δεν υπάρχει άλλος τρόπος εκτός από τη νομοθετική διεκπεραίωση του θέματος. (…)

Το ζήτημα είναι πως αυτός ο άνθρωπος που σήμερα κινδυνεύει να χαθεί δίνει έναν αγώνα για τα δικαιώματα των φυλακισμένων και ιδίως των νέων ανθρώπων που θέλουν  να σπουδάσουν.

Μια διαδικασία που μόνο καλό θα του κάνει. 

Εάν συμβεί το οποιοδήποτε μοιραίο, να ξέρετε ότι από όλους αυτούς οι οποίοι ενδεχομένως σήμερα σας σπρώχνουν προς αυτή την κατεύθυνση ή υπερασπίζονται αυτή τη στάση που επιδεικνύει η κυβέρνηση, κανένας δεν θα βρεθεί να σας υπερασπιστεί. Μόνος σας θα σηκώσετε το σταυρό του μαρτυρίου.

Και να ξέρετε ότι εάν αυτή η κατάσταση φτάσει στο αποφευκτέο τότε είναι όνειδος για αυτή την κοινωνία (…)

Το θέμα είναι να γλιτώσουμε τη ζωή ενός ανθρώπου. Δεν είμαστε εδώ για να κρίνουμε τις πράξεις του. Για τις πράξεις του κρίθηκε στη δικαιοσύνη»

Πρόκειται για αποσπάσματα από ομιλία του υπουργού Δικαιοσύνης, αξιότιμου κύριου Σταύρου Κοντονή, όταν ήταν βουλευτής της αντιπολίτευσης και αγόρευε υπέρ των δικαιωμάτων Νίκου Ρωμανού.

***

Εξέλιξη της τελευταίας στιγμής: Σύμφωνα με ανάρτηση της δικηγόρου του Βασίλη Δημάκη, Ηλέκτρα Κούτρα,  

«ο Βασίλης Δημάκης σταματά την απεργία δίψας. Μεταφέρεται στο Νοσοκομείο. Του δόθηκαν από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Δικαιοσύνης Δουλάμη διαβεβαιώσεις ότι θα έχει άμεσα πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο. Μόλις εκτιμηθεί η κατάστασή του και είναι καλύτερα, θα κάνει δηλώσεις».

 

(Επισκέψεις: 18 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend