Κοινωνία Πολιτική

«Για την αγάπη του Θεού και για τη δόξα του Θεού και φυλακή και μαρτύριο»

Η είδηση πως ο φασιστο- Αμβρόσιος κρίθηκε ένοχος πήρε δημοσιότητα και καλώς πήρε. Υπενθυμίζουμε ότι ο κύριος Θανάσης Λενής (ο «άγιος» Καλαβρύτων και  Αιγιαλείας Αμβρόσιο) κρίθηκε ένοχος με ποινή  επτά μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή (https://www.imerodromos.gr/enochos-o-fasisto-amvrosios/).

Οι επίμαχες δηλώσεις (ορισμένες από τις πολλές δηλώσεις ρατσισμού και μισανθρωπίας που έχει κάνει ο Αμβρόσιος) είχαν γίνει σε ανάρτηση στο προσωπικό του ιστολόγιο: 

«Ε, λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρισχειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους που ζουν στα τρελοκομεία!».

Τι δεν έχει πάρει τη δημοσιότητα που χρειάζεται; Η δήλωση του Αμβρόσιου (μετά το 0.23 στο βίντεο από το ρεπορτάζ του Ionian Channel, παρακάτω): 

«Ευχαριστώ τον Θεό που μου δίνει την τιμή να υποφέρω για το όνομα του. Εάν είχα κατηγορία για ηθικά ή οικονομικά παραπτώματα θα είχα τύψεις. Για την αγάπη του Θεού και για τη δόξα του Θεού και φυλακή και μαρτύριο. Αυτά είναι τα μεγάλα βραβεία που έχει κανείς αγωνιζόμενος για τον Θεό»
 
Πέρα από τη θρασυδειλία του Αμβρόσιουη γνωστή θρασυδειλία του κάθε φασίστα – αυτό που μένει ως ερώτημα είναι:
 
Τι περιμένει η επίσημη ηγεσία της εκκλησία για να διαχωρίσει τη θέση της (εάν επιθυμεί να τη διαχωρίσει) από αυτόν τον «άγιο» (μισ)άνθρωπο;

*Η φωτογραφία του δημοσιεύματος μας, με τον Αμβρόσιο στη δίκη, είναι από την ανακοίνωση της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας (εδώ).

 

(Επισκέψεις: 644 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend