Διεθνή

Γερμανία: Κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα οπλισμού που προοριζόταν για νεοναζιστική οργάνωση

Βαρύς εξοπλισμός που προοριζόταν για νεοναζιστική οργάνωση στη Γερμανία κατασχέθηκε από την αυστριακή αστυνομία αυτή την εβδομάδα σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας, Καρλ Νεχάμερ.

Τα ακριβή στοιχεία μιλούν για 76 ημιαυτόματα και αυτόματα όπλα, 14 περίστροφα, περισσότερα από 100.000 φυσίγγια διαφορετικού διαμετρήματος, έξι χειροβομβίδες και διάφορα είδη εκρηκτικών. Ακόμη συνελήφθησαν πέντε άνθρωποι στην Αυστρία, μεταξύ των οποίων και ένας 53χρονος, γνωστός στις αρχές για την ακροδεξιά δράση του. Δύο άνθρωποι τέθηκαν υπό κράτηση στο νότιο κρατίδιο της Γερμανίας, τη Βαυαρία, σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή Μίχαελ Νίμρα, ενώ οι έρευνες έχουν εξαπλωθεί και στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας της Βιέννης Γκέρχαρντ Πουέρστλ, η ποσότητα των όπλων που κατασχέθηκε είναι η μεγαλύτερη στην Αυστρία τις τελευταίες δεκαετίες, κάτι που ενδεχομένως αποδεικνύει μια κινητικότητα σε τέτοιου είδους μορφώματα. Πάντως σε συνέντευξη Τύπου ο Νεχάμερ μίλησε για τους στενούς δεσμούς της νεοναζιστικής κοινότητας στη Γερμανία με εκείνης στην Αυστρία.

Επιπλέον η έρευνα έφερε στο φως ένα οργανωμένο δίκτυο αγοράς όπλων από τους συγκεκριμένους ακροδεξιούς (δεν έχει διευκρινιστεί ποια ομάδα ακριβώς είναι) μέσω εσόδων που προέκυπταν από λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Γι’ αυτό και στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν διάφορα είδη ουσιών σε Αυστρία και Γερμανία, ανάμεσά τους αμφεταμίνη, κοκαΐνη και μικρές ποσότητες ηρωίνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Επισκέψεις: 573 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend