Διεθνή

Γερμανία: Κατάσχεση και πλειστηριασμός σκύλου λόγω χρεών της οικογένειας!

Συνέβη στη Γερμανία στην πόλη Ahlen. Η πενταμελής οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων τριών μικρών παιδιών, αδυνατούσε να πληρώσει τους λογαριασμούς της λόγω της οικονομικής της κατάστασης. Ο άνδρας της οικογένειας έχει μείνει παραπληγικός μετά από τραύμα που σχετίζεται με την εργασία του.

Ανάμεσα στα χρέη της ήταν και ανεξόφλητοι φόροι. Οι αρχές απαιτούσαν την πληρωμή των χρεών και αποφάσισαν να κάνουν κατάσχεση σε περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας. Δεν βρήκαν κάτι για να υλοποιήσουν την κατάσχεση και κατέληξαν πως μια… καλή ιδέα είναι να αφαιρέσουν τον σκύλο της και να τον πουλήσουν σε διαδικτυακή δημοπρασία! Έτσι, η Edda, ένα κουτάβι pug, πωλήθηκε στο eBay για 750 ευρώ!

Αξιωματούχοι της πόλης υπερασπίστηκαν την απόφαση τους. Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, ο εφοριακός της πόλης Ahlen, Dirk Schlebes, σχολίασε ως νόμιμη την κατάσχεση, στην οποία προέβησαν οι αρχές αφού κατέληξαν ότι δεν υπήρχε άλλο μη βασικό οικιακό αγαθό να κατάσχουν. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι δήλωσαν ότι η τιμή του κουταβιού – που έχει οριστεί στα 750 ευρώ -πληρούσε τη νομική περιγραφή για να χαρακτηριστεί ως «πολύτιμο ζώο».

Η κίνηση των αρχών έχει προκαλέσει την οργή φιλοζωικών οργανώσεων και κατοίκων της πόλης, οι οποίοι αναφέρονται στην σκληρότητα της κατάσχεσης και μιλούν και για παραβίαση της γερμανικής νομοθεσίας, ακόμα και σε τυπικό επίπεδο.  

Να σημειωθεί ότι στα χρέη της οικογένεια, ύψους 750 ευρώ, περιλαμβάνεται και ειδικό τέλος για κατοχή σκύλου…. Στην πόλη Ahlen, με πληθυσμό 57.000 κατοίκους, ο φόρος για να έχεις ένα σκυλί είναι σχεδόν 70 ευρώ το χρόνο.

*Με πληροφορίες από New York Times (από το δημοσίευμα της huffingtonpost.gr ) και  theguardian.com

(Επισκέψεις: 1.284 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend