Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Γενοκτονία στη Γάζα: Τουλάχιστον 60.000 νεκροί και πάνω από 145.000 τραυματίες από τις 7 Οκτωβρίου του 2023

Οι περισσότεροι από τους Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν ήταν άμαχοι, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές του θύλακα

Πρόσθεσε τον Ημεροδρόμο στην Google

Η στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 60.000 Παλαιστίνιους από τις 7 Οκτωβρίου του 2023, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα, σε μια σύγκρουση που έχει σχεδόν ισοπεδώσει την περιοχή και έχει προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση.

Οι περισσότεροι από τους Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν ήταν άμαχοι, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές του θύλακα.

Το υπουργείο δήλωσε σήμερα ότι ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 145.870, ενώ συνεχίζει να αγνοείται η τύχη χιλιάδων άλλων ανθρώπων που βρίσκονται κάτω από τα ερείπια κατεστραμμένων κτιρίων ακόμα και ολόκληρων περιοχών.

Η αεροπορική και χερσαία επίθεση του Ισραήλ που ακολούθησε έχει ισοπεδώσει ολόκληρες γειτονιές στη Γάζα, έχει εκτοπίσει το μεγαλύτερο μέρος των 2,3 εκατ. κατοίκων και έχει οδηγήσει τον θύλακα στο χείλος του λιμού, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Σχετικά θέματα

Post
Filter