Διεθνή

Γαλλία: Νέο επικίνδυνο άρθρο εν ενεργεία στρατιωτικών σε ακροδεξιό περιοδικό

Έπειτα από τη δημοσίευση της επιστολής των στρατιωτικών που απειλούσαν ακόμη και με στρατιωτικό πραξικόπημα, και του οποίου οι υπογράφοντες απειλούνται με κυρώσεις, το ακροδεξιό περιοδικό «Valeurs Actuelles» δημοσίευσε χθες νέο άρθρο που υπογράφεται αυτήν τη φορά από εν ενεργεία στρατιωτικούς και είναι ανοικτό σε υπογραφές.

Μέχρι πριν από λίγες ώρες, το κείμενο είχε λάβει 36.000 υπογραφές.

Το άρθρο κινείται στο ίδιο πνεύμα με το προηγούμενο, εκφράζοντας σαφώς ακροδεξιές και αντιμουσουλμανικές θέσεις, όλα αυτά στο όνομα της επιβίωσης της χώρας. «Ενεργήστε, κυρίες και κύριοι. Δεν πρόκειται, αυτήν την φορά, για κατά παραγγελία συναίσθημα, για κλισέ ή για επικοινωνιακή προβολή. Δεν πρόκειται για την παράταση της θητείας σας ή για την απόκτηση πόστων. Πρόκειται για την επιβίωση της χώρας μας», αναφέρεται στο κείμενο που απευθύνεται στον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν, στους υπουργούς, στους βουλευτές και στα μέλη της στρατιωτικής ηγεσίας.

Οι συντάκτες του κειμένου δηλώνουν ότι έχουν εισέλθει πρόσφατα στο στράτευμα και ότι δεν τους επιτρέπεται εκ του κανονισμού να εκφρασθούν επωνύμως δημόσια. «Είμαστε αυτό που οι εφημερίδες ονομάζουν “η γενιά του πυρός”. Άνδρες και γυναίκες, εν ενεργεία στρατιωτικοί, όλων των όπλων και των βαθμών, όλων των ευαισθησιών, αγαπάμε τη χώρα μας. Αυτοί είναι οι μόνοι τίτλοι δόξας που έχουμε. Και αν δεν μπορούμε να εκφραστούμε επωνύμως, μας είναι εξίσου αδύνατο να σιωπήσουμε», γράφουν.

Ακολούθως, και αφού δικαιολογήσουν τις ιμπεριαλιστικές αποστολές της Γαλλίας ανά τον κόσμο, επιτίθενται στους μουσουλμάνους, αλλά και στη γαλλική κυβέρνηση που υποχωρεί μπροστά τους: «Αφγανιστάν, Μάλι, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, ορισμένοι από μας έχουν γνωρίσει τα εχθρικά πυρά. Ορισμένοι έχουν αφήσει εκεί συναδέλφους. Πρόσφεραν τη ζωή τους για να καταστρέψουν τον ισλαμισμό προς τον οποίο κάνετε υποχωρήσεις στο έδαφός μας».

«Σχεδόν όλοι μας έχουμε γνωρίσει την επιχείρηση “Sentinelle”», η οποία αναπτύχθηκε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης, 8ης, 9ης Γενάρη 2015 για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στο γαλλικό έδαφος. «Είδαμε με τα μάτια μας τα εγκαταλελειμμένα προάστια, τη συνάφεια με την παραβατικότητα. Υποστήκαμε τις απόπειρες εργαλειοποίησης εκ μέρους πολλών θρησκευτικών κοινοτήτων, για τις οποίες η Γαλλία δεν σημαίνει τίποτε – εκτός του να γίνεται αντικείμενο σαρκασμού, απέχθειας έως και μίσους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

(Επισκέψεις: 240 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend