Απόψεις

«Σκάσε και πλήρωνε»!

Ο ένας στους δύο Έλληνες χρωστάει στην εφορία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογουμένων προς το δημόσιο, τον Ιούνιο, σημείωσαν αύξηση 1,2 δισ ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό στα 90 δισ !

Ο συνολικός αριθμός των φορολογουμένων, που έχουν οφειλές προς τις εφορίες, ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια, ενώ σε 750.000 έχουν επιβληθεί, ήδη, μέτρα αναγκαστικής είσπραξης από τις τραπεζικές τους καταθέσεις, ή από εισοδήματα εις χείρας τρίτων.

Είναι προφανές ότι η εξέλιξη αυτή οφείλεται αφενός στον μεγάλο αριθμό των ανέργων, στη μείωση του εισοδήματος (μισθοί, συντάξεις), αλλά και στη συνεχιζόμενη φορολογική λαίλαπα.

Τα στοιχεία μαρτυρούν την οικονομική ασφυξία της συντριπτικής πλειοψηφίας του πληθυσμού, καθώς όλο και περισσότεροι δηλώνουν αδυναμία πληρωμής των οφειλών.

Ωστόσο, η κυβέρνηση ενώ λαμβάνει το ένα μετά το άλλο τα μηνύματα απόγνωσης της ελληνικής κοινωνίας, συνεχίζει να απαντά στο φορολογούμενο: «Σκάσε και πλήρωνε»…

Η κατάσταση θα χειροτερεύσει αφού εντός των επομένων μηνών, μέχρι το τέλος του έτους, οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν συνολικό λογαριασμό που ξεπερνά τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ και αφορά στον φετινό ΕΝΦΙΑ, τις δόσεις του εκκαθαριστικού του φόρου εισοδήματος, τα τέλη κυκλοφορίας και την αυξημένη παρακράτηση φόρου εισοδήματος λόγω των νέων φορολογικών κλιμάκων.

Στον πίνακα που ακολουθεί (έχει δημοσιευθεί στην «Καθημερινή»  5/8/2016) μπορείτε να διαπιστώσετε το ρυθμό με τον οποίο μεγαλώνουν τα χρέη των φορολογουμένων από μήνα σε μήνα και αντιστοίχως τα χρέη του δημοσίου προς τρίτους. 

 

χρέη ιδιωτών στην εφορία (πιν)

(Επισκέψεις: 41 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend