Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Φοιτητές: Εικόνες συνωστισμού σε αμφιθέατρα και ΜΜΜ – Μεγάλες κυβερνητικές ευθύνες

Καμία μέριμνα για πύκνωση δρομολογίων, ειδικά τις ώρες αιχμής, με αποτέλεσμα, όπως σημειώνουν οι φοιτητές, να θέτουν καθημερινά την υγεία τους σε κίνδυνο.

Η παντελής απουσία έστω και των στοιχειωδών μέτρων προστασίας της υγείας των φοιτητών αλλά και των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων των πανεπιστημίων, αναδεικνύεται..

Η παντελής απουσία έστω και των στοιχειωδών μέτρων προστασίας της υγείας των φοιτητών αλλά και των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων των πανεπιστημίων, αναδεικνύεται από τις απίστευτες εικόνες που καταγράφονται, σήμερα Δευτέρα, μέρα έναρξης των δια ζώσης μαθημάτων σε πολλά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλη τη χώρα. Οι φωτογραφίες που δείχνουν τον απίστευτο συνωστισμό από τη στιγμή που οι φοιτητές θα μπουν στα ΜΜΜ για να μεταβούν στις σχολές τους, μέχρι και την ώρα τους μαθήματος.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν σήμερα το πρωί στο Μετρό από φοιτήτρια, η οποία κατευθυνόταν προς τη σχολή της. Αντίστοιχος συνωστισμός υπάρχει και στα λεωφορεία που οδηγούν προς την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου (608, 235, 220, 221, 250).

Καμία μέριμνα για πύκνωση δρομολογίων, ειδικά τις ώρες αιχμής, με αποτέλεσμα, όπως σημειώνουν οι φοιτητές, να θέτουν καθημερινά την υγεία τους σε κίνδυνο.

 
 
 
 
 
 

Φυσικά εικόνες συνωστισμού στα ΜΜΜ δεν εμφανίζονται μόνο στην Αθήνα.

Οι παρακάτω φωτογραφίες τραβήχτηκαν σήμερα, μέρα έναρξης των μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο Πατρών, και δείχνουν τι αντιμετωπίζουν οι φοιτητές της πόλης σε στάσεις λεωφορείων.

Υπάρχει τέτοιος συνωστισμός, ώστε οι φοιτητές αρχίζουν και γεμίζουν το δρόμο…γιατί δεν χωρούν στο πεζοδρόμιο!

 
 
 

Τεράστιες ουρές στις πύλες των Πανεπιστημίων

Οι απίστευτες αυτές εικόνες δεν σταματούν δυστυχώς στις στάσεις των λεωφορείων.

Αντίθετα συνεχίζονται μόλις οι φοιτητές φτάσουν στα Πανεπιστήμια και θελήσουν να μπουν στους χώρους των ιδρυμάτων.

Σε φωτογραφίες που μας έστειλαν αναγνώστες του 902.gr, απεικονίζονται οι τεράστιες ουρές που σχηματίζουν οι φοιτητές σε Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ)Πάντειο κ.α., περιμένοντας έξω από τις πύλες των ιδρυμάτων για τον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού τους.

 
 
 
 
 
 

Σα «σαρδέλες» και στα αμφιθέατρα

Φυσικά, η απαράδεκτη εικόνα, συνεχίζεται εντός των αμφιθεάτρων, όπου οι φοιτητές στοιβάζονται για να παρακολουθήσουν το μάθημα.

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από μάθημα του 3ου έτους στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ όπου, μάλιστα, το μάθημα γίνεται δια ζώσης και εξ αποστάσεως. Οι φοιτητές είναι εντός του γεμάτου αμφιθέατρου και ο καθηγητής παραδίδει με τηλεδιάσκεψη!

Γεμάτη αίθουσα και σε μάθημα του 4ου έτους της Φαρμακευτικής Αθηνών, σε κτίριο της Ιατρικής στο Γουδη.

Όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές, ενώ η κατάσταση για την προσέλευση ήταν γνωστή, δεν έγινε καμία ενέργεια για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

 
 
 
 
 

Ανάλογες εικόνες και στο Τμήμα Μηχανικών του ΠΑΔΑ. Αμφιθέατρα ασφυκτικά γεμάτα, με φοιτητές να κάθονται στο πάτωμα, την ίδια ώρα που υπάρχουν αναξιοποίητες αίθουσες!

 
 
 
 

Οι φωτογραφίες, πέρα από την ανυπαρξίας λήψης ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας αι φυσικά την υποκρισία του υπουργείου Παιδείας,  αναδεικνύουν και ανάγκη, οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι και οι διδάσκοντες στα Πανεπιστήμια, μέσα από τους συλλόγους και τους αγώνες τους, να κρατήσουν τα Πανεπιστήμια ανοιχτά και ασφαλή, όπως σημείωνε την περασμένη εβδομάδα σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αγώνες που,όπως αναφέρει και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών θα προτάσσουν τα αιτήματα:

Διεκδικούμε:

  • Δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων και σταθμών διενέργειας μαζικών δωρεάν επαναλαμβανόμενων rapid test μέσα στα Πανεπιστήμια. Δωρεάν rapid test και μέσα ατομικής προστασίας για ΟΛΟΥΣ τους φοιτητές με κρατική ευθύνη. Κανένας αποκλεισμός φοιτητή από την εκπαιδευτική διαδικασία.

  • Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Καμπάνια ενημέρωσης για τον Covid στις σχολές από εξειδικευμένους επιστήμονες.

  • Να υπάρξει άμεσα σχέδιο για την κάλυψη των μεγάλων γνωστικών κενών της πανδημίας και της τηλεκπαίδευσης. Να υπάρξει κάθε διευκόλυνση ώστε να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους όσοι έχουν καθυστερήσει λόγω πανδημίας.

  • Στελέχωση των ιατρείων των Πανεπιστημίων με όλο το αναγκαίο προσωπικό και τις κατάλληλες υποδομές για τη διαχείριση κρουσμάτων, την ιατρική καθοδήγηση και την παρακολούθηση με φαρμακευτική αγωγή.

  • Να προσληφθεί το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό για να φτιαχτούν ολιγομελείς εργαστηριακές ομάδες και περισσότερα τμήματα στις θεωρίες. Άμεση πρόσληψη επαρκούς προσωπικού καθαριότητας.

  • Τώρα να δοθεί έκτακτο κονδύλι για την κάλυψη των αναγκών των Ιδρυμάτων. Να καλυφθούν τα κενά σε υποδομές, αίθουσες, αναλώσιμα, καθηγητές. Αξιοποίηση επιπλέον χώρων, αμφιθεάτρων, συνεδριακών κέντρων, δημοτικών χώρων, υποδομών της εκκλησίας για την αραίωση των φοιτητών.

  • Καμία σκέψη για νέο νόμο-πλαίσιο, για κλείσιμο και συγχωνεύσεις τμημάτων.

  • Καμία σκέψη για είσοδο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στις σχολές μας!!! Ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη να μείνει στα χαρτιά στο σύνολό του!

  • Χορήγηση μηνιαίου στεγαστικού επιδόματος 300 ευρώ σε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από την οικία τους. Άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας εισδοχής στις εστίες. Ενοικίαση ξενοδοχείων όπου δεν επαρκούν τα δωμάτια των εστιών για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες. Κανένας φοιτητής να μη μείνει χωρίς σπίτι!

  • Άμεσα να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για να εισαχθούν στις εστίες οι πυρόπληκτοι φοιτητές χωρίς άλλα κριτήρια και κόφτες.

  • Άμεση ανέγερση νέων εστιών, επισκευή και ανακαίνιση όλων των παλιών με κρατική δαπάνη.

  • Μέτρα προστασίας στα ΜΜΜ, με πύκνωση δρομολογίων από και προς τις σχολές και αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

  • Οικονομική στήριξη των φοιτητών για να αντεπεξέλθουν στις σπουδές τους. Κάλυψη με ευθύνη του κράτους των εξόδων για τη μετακίνηση των φοιτητών από και προς τον τόπο σπουδών τους»

Σχετικά θέματα

Απόψεις