Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδυσσέας Ιωάννου: “Ευχαριστώ πολύ όλους σας… Δεν το περίμενα… Ευχαριστώ πολύ την ΚΝΕ”

«Ευχαριστώ πολύ όλους σας… Δεν το περίμενα… Ευχαριστώ πολύ την ΚΝΕ. Ευχαριστώ τον Νίκο Σοφιανό και τον Γιάννη Παπαζαχαριάκη που..

«Ευχαριστώ πολύ όλους σας… Δεν το περίμενα… Ευχαριστώ πολύ την ΚΝΕ. Ευχαριστώ τον Νίκο Σοφιανό και τον Γιάννη Παπαζαχαριάκη που κάναμε τις πρώτες κουβέντες…

Τα τραγούδια που αγαπάμε μας περιγράφουν όμορφους, μιλάνε για την καλή πτυχή του ανθρώπου, αυτήν που πρέπει να κοιτάμε σε μια εποχή που προσπαθούν να μας πείσουν ότι είμαστε άνθρωποι χαμηλών προσδοκιών… Προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν χωράμε. Χωράμε όλοι. Δεν χωράει η μισαλοδοξία, ο ρατσισμός, ο φασισμός, η φτώχεια…

Τα τραγούδια είναι μια καλή ευκαιρία να μαζευόμαστε. Να μαζευόμαστε σε ένα Φεστιβάλ που έχει δείξει απίστευτο πείσμα τόσα χρόνια… Μας περιμένουν πολλές ήττες, αλλά και νίκες. Μας περιμένουν όμορφες μέρες. Είμαι σίγουρος για αυτό».

Με αυτά τα λόγια του Οδυσσέα Ιωάννου, του δημιουργού που έχει  αφήσει το δικό του αποτύπωμα στο ελληνικό τραγούδι έχοντας στις «αποσκευές» του σπουδαίες συνεργασίες που μας έχουν χαρίσει σπουδαία τραγούδια, ολοκληρώθηκε το αφιέρωμα προς τιμή του που ετοίμασε η ΚΝΕ. Και αμέσως μετά, οι Ρίτα ΑντωνοπούλουΝατάσσα ΜποφίλιουΓιώτα Νέγκα, Βασίλης ΠαπακωνσταντίνουΜίλτος Παχαλίδης και Κώστας Τριανταφυλλίδης ερμηνεύσουν τις «Μικρές Νοθείες», το τραγούδι που έδωσε και τον τίτλο της αποψινής συναυλίας, “Είναι που ονειρεύομαι που φεύγω για ταξίδια”.

 
 

Από την πρώτη στιγμή οι δικοί του άνθρωποι, ανέβηκαν στη σκηνή, έτοιμοι να μοιραστούν στιγμές και αναμνήσεις τους από τη συνεργασίας τους δημιουργώντας μια παρεΐστικη ατμόσφαιρα παρασύροντας τους χιλιάδες που είχαν κατακλύσει την Κεντρική Σκηνή, όλους αυτούς που κρύβονται στη μουσική να βρουν τη γενιά τους..

 
 

Κάπου εκεί ήταν και ο Δημήτρης Μητροπάνος που είχε πρωτοερμηνεύσει αγαπημένα τραγούδια του, όπως τον «Ναυαγό» και «Στης ψυχής το παρακάτω»’, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας με τον «Δεν έχω χρόνο» και φυσικά ο Θάνος Μικρούτσικος, ο οποίος του είχε προτείνει στα 25 του χρόνια να κάνουν μαζί έναν ολόκληρο δίσκο. Ο δίσκος αυτός ήταν η «Θάλασσα στη σκάλα» που ουσιαστικά αποτέλεσε και την είσοδό του στη δισκογραφία. Και όπως έχει αναφέρει και ο ίδιος είχε την τύχη να συνεργαστεί με δύο ανθρώπους, τον Θ. Μικρούτσικο και τον Β. Παπακωνσταντίνου που του συμπεριφέρθηκαν με ισοτιμία και γενναιοδωρία.

 

Τη χαρά της που συμμετέχει σε ένα αφιέρωμα για «τον φίλο μας, τον Οδυσσέα Ιωάννου, που μας έχει χαρίσει υπέροχα τραγούδια» εξέφρασε η Ρίτα Αντωνοπούλου, προσθέτοντας ότι είχε την τιμή να ξεκινήσει μαζί του την πρώτη της δουλειά, το 2008, μαζί με τον Θάνος Μικρούτσικο και ερμήνευσε μερικά από τα τραγούδια – καρπό αυτής της συνεργασίας.

Ο Κώστας Τριανταφυλλίδης αναμετρήθηκε με τραγούδια που είχε πρωτοερμηνεύσει ο Δ. Μητροπάνος, ενώ η Γιώτα Νέγκα έγινε μια φωνή με τον κόσμο τραγουδώντας το «Δίκιο μου». «Είχα τη χαρά και την τύχη να με αγγίξει η η πένα του Ο. Ιωάννου σαν μαγικό ραβδί και να μου χαρίσει μερικά από τα πιο όμορφα τραγούδια», ανάφερε.

Για τη συγκίνησή της που συμμετέχει στο αφιέρωμα, ενός ανθρώπου έχει την τιμή να τον έχει φίλο της και να έχει τραγουδήσει τραγούδια του μίλησε η Νατάσσας Μποφίλιου ερμηνεύοντας «Το όνομα μου» και τις «Πρώτες Λέξεις».

Και σειρά πήρε ο επί 30 χρόνια φίλος του, ο Μίλτος Παχαλίδης με τις «Βυθισμένες άγκυρες», και «Στα είπα όλα» αλλά και με το «Θα ‘ρθουν μέρες» που ερμήνευσε μαζί με την Ρίτα Αντωνοπούλου.

«Εδώ έχω πει τα περισσότερα τραγούδια του Οδυσσέα» ανάφερε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου πριν ξεσηκώσει με τα «Εφηβα γεράκια» προτρέποντας μας «Κράτα ρε φίλε γερά» και ερμηνεύσει μοναδικά με τη Νατάσσα Μποφίλιου το «Οι μέρες που δικάζουν», σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη που είχε πρωτοερμηνεύσει ο ίδιος με την Χαρούλα Αλεξίου.

 
 

Και αν μάθαμε κάτι… Είναι ότι «το παιχνίδι παίζεται ακόμα» και ότι το επόμενο «ραντεβού» με τον Ο. Ιωάννου κλείστηκε για τις 5 Γενάρη, στα γενέθλια του, τότε που περιμένει από την ΚΝΕ να του βρει ένα κείμενο του που έγραψε στον ¨«Οδηγητή» στα 20 χρόνια του, φοιτητής της ΑΣΟΕΕ και μέλος της ΠΚΣ…

 

Σχετικά θέματα